Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! Novinka Naivního divadla je pro děti od dvou let

Liberecké Naivní divadlo po pěti letech nastudovalo hru pro nejmenší děti, od dvou let věku. Loutková inscenace s názvem Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! je o pejscích a vlacích.

„Na speciálně upraveném jevišti, v těsné blízkosti diváků, vzniká postupně velká železnice a odvíjí se příběh pejska, který během pátrání po své psí kamarádce překonává strach z neznáma a vrhá se po hlavě vstříc velkému železničnímu dobrodružství," uvedl autor a dramaturg divadla Vítek Peřina.

Premiéru pro veřejnost chystá divadlo na sobotu, pro mateřské školy hru v předpremiérách hraje už od pondělí. „Vzhledem k tomu, že je představení určeno těm opravdu nejmenším divákům, je podobně jako inscenace O beránkovi, který spadl z nebe, téměř beze slov, o to více však plné zvuků, nálad a pocitů," řekl dramaturg divadla. Zážitek z představení podle něj navíc umocňuje kontaktní jeviště, kolem kterého děti sedí a mají tak celé dění téměř na dosah.

Hlavní role v inscenaci obsadila ryze pánská sestava loutkoherců, a to Filip Homola, Adam Kubišta, Marek Sýkora a Antonín Týmal. Režisérkou studiové hry pro nejmenší děti je Michaela Homolová, výprava je dílem Roberta Smolíka a hudba Filipa Homoly.

Autoři | Foto Naivní divadlo

Štítky divadlo, Naivní, premiéra, Liberec, Naivní divadlo, Marek Sýkora, Robert Smolík, představení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! Novinka Naivního divadla je pro děti od dvou let  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.