Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Nádraží v poválečném duchu, fesťák v Ostašově i procházka Kristiánovem

Tento víkend se sešla spousta báječných akcí. A kam teda vyrazíte? No to je na vás, ale můžete se u nás inspirovat.

Ekopark v těchto dnech láká mnoho návštěvníků. A v neděli sem můžete zamířit na loutkové divadlo Kouzlo zapadákova. To si připravilo představení O plamínku. Hra je určena i pro nejmenší děti, ale ocení ji i děti prvního stupně. Představení začíná v 11 a v 15 hodin.

Kino Varšava láká zítra od 19 na křest románu Štěpána Kučery Projekt Gilgameš a zároveň si mohou lidé užít koncert kytaristy Karla Pazdery.

Děti o víkendu určitě nejvíc ocení akci na koupališti Vápenka, kde se v neděli koná Den skákacích hradů. Ten bude probíhat od 10 do 16 hodin.

I tento víkend můžete zamířit do KultiVARu, a setkat se tak se zlatníkem a restaurátorem Jaroslavem Prášilem. Ten má dlouholeté zkušenosti nejen jako zlatník, ale také jako restaurátor a pedagogem uměleckoprůmyslové školy šperkařské v Turnově. Od 9 hodin si můžete zítra vyrobit nějaký pěkný šperk, od 18 proběhne samotná beseda.

Zítra bude také lesopark Vratislavice hostit závod Canicross tour s Fitminem. Pokud vás zajímá běhání se psem, můžete se sem zajít podívat, a když ne sportovat, tak třeba aspoň fandit. Akce probíhá od 7:30 do 15 hodin.

Pokud si chcete užít zítra zábavu s dětmi a zároveň si poslechnout nějakou hudbu, zamiřte na Ostašovskou noc. Od 15 do 17 hodin je připraven bohatý program pro děti včetně pohádky V jednom lese, v jednom domku. O hudební a taneční doprovod se postará studio Aisha nebo bubeníci Aries.

Zítra také proběhne další z komentovaných prohlídek městské čtvrti, tentokrát půjde o Kristiánov s podtitulem „Zpátky ke strojům!“ Od 10 a od 14 hodin můžete od radnice vyrazit na procházku, jejíž součástí je i návštěva Střední průmyslové školy textilní Liberec. Pro absolvování prohlídky je nutné zakoupit vstupenku v Městském informačním centru.

Šli jste dneska kolem harcovské přehrady? Pak jste určitě už zjistili, že tam probíhají závody dračích lodí. Dnes soutěží o Zlaté rouno základní školy a víceletá gymnázia. Zítra se bude soutěžit o putovní pohár města Liberec.

Pokud ještě nemáte na dnešní večer program, vydejte se v 18 hodin na vlakáč. Koná se tam divadelní procházka po stopách odsunutých Němců. Sraz zájemců před vchodem vlakového nádraží.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky Liberec, tipy na víkend, kultura, kulturní přehled, Liberec V-Kristiánov, Ostašov, Štěpán Kučera, Gilgameš, Jaroslav Prášil, Varšava, představení, Vápenka, Střední průmyslová škola, Zlaté rouno

TIPY NA VÍKEND: Nádraží v poválečném duchu, fesťák v Ostašově i procházka Kristiánovem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.