Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Design Days Reichenberg. V Lázních se představí šedesátka libereckých designérů

Už po šesté se na úvod adventu v liberecké galerii představí místní designéři. Je tu akce Design Days Reichenberg (DDR). Prodejní přehlídka převážně regionálního designu se letos koná od pátku 29. listopadu do neděle 1. prosince. A nabídka slibuje, že opět bude z čeho vybírat a pod nejedním vánočním stromečkem se objeví originální dárek.

„Mám velkou radost, že se Design Days uchytily, že mají stálé návštěvníky a lákají stále nové. Jsme hrdí na to, že můžeme prezentovat místní designéry a určitě je zajímavé, že začátky DDR časově a tematicky zapadají do období „probuzení“ Liberce. Tedy do doby, kdy v Liberci vznikala řada zajímavých bister nebo obchůdků,“ říká ředitel galerie Jan Randáček.

Lázně ve svých prostorách přivítají téměř šedesát designérů, kteří představí to nejlepší ze své tvorby – šperky, knihy, módu, papírenské zboží, autorské hračky, pánské doplňky, nábytek, grafika, ale také porcelán, květiny nebo městská jízdní kola. „Snažíme se sortiment stále rozšiřovat, aby si vybrali opravdu všichni,“ dodává Petra Kašková z Oblastní galerie Liberec. „Jako každý rok zahajujeme adventní čas prodejní designovou akcí, která má navodit příjemnou atmosféru a nabídnout návštěvníkům kvalitní tvorbu převážně lokálních tvůrců,“ dodala.

Návštěvníci akce si mohou být jisti, že na DDR nakoupí originální kousky. „Samozřejmě se setkáváme s názorem, že designové výrobky jsou drahé. Částečně je to pravda, ale myslím, že návštěvníci se budou moci přesvědčit, že dobrý design se dá pořídit i za rozumné peníze. A hlavně ty věci jsou krásné,“ říká Kašková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Oblastní galerie Liberec

Štítky Design days reichenberg, Liberec, lázně, galerie, ddr, design, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Design Days Reichenberg. V Lázních se představí šedesátka libereckých designérů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.