Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Čertovská tramvaj, mikulášský vlak a začátek adventu

Přichází víkend, který bude tentokrát ve znamení mikulášské nadílky, a také adventu. Liberecká Drbna přináší tipy na akce, které redakci nejvíce zaujaly.

Celá řada akcí se týká mikulášské nadílky. Mikulášská se koná například v neděli od 16:30 v Konferenčním sále v Babylonu. Těšte se na zábavný animační program s písničkami, tancováním a soutěžemi. Na hodné děti bude čekat sladká mikulášská nadílka.

V kulturáku se koná druhý ročník Festrevivalu. Vystoupí revivaly Rammstein, Nirvany, Nightwish a Pearl Jam. Akce začíná v sobotu v 19 hodin.

Do Liberce míří ty nejvybranější lahůdky přímo z Ugandy. Vezměte rodinu do Lidových sadů na Africké trhy a přijďte si užít netradičně strávený den. Ochutnáte, co jinde nenajdete a ještě tím podpoříte malé africké farmáře. Koná se v neděli od 10 do 16 hodin.

Dopravní podnik připravil na sobotu Mikulášské jízdy čertovskou tramvají. Podmínkou pro přepravu je mít jako spolucestujícího alespoň jedno hodné nebo zlobivé dítko! Tramvaj jezdí podle zvláštního jízdního řádu na trase Lidové sady- ZOO - Dolní Hanychov.

Před libereckou radnicí začínají v sbotou tradiční vánoční trhy s bohatým doprovodným programem. Zpříjemní čas adventní a naladí vás na tu pravou sváteční atmosféru. Novinkou letošního adventu je 25metrové ruské kolo a po celou dobu adventního trhu můžete na náměstí zhlédnout i skleněný betlém z Křišťálového údolí!

Fanoušci vlaků vyrazí parním vlakem na mikulášskou nadílku. Vyjeďte si na romantický výlet do Kryštofova Údolí mikulášským parním vláčkem s historickými vagony. Čeká vás setkání s Mikulášem a jeho družinou i program plný překvapení a dárků. Odjezd z Liberce: 9:08 a 13:08 hod. / Odjezd z Křižan zpět: 11:40 a 15:40 hod.

Koná se také celá řada vánočních akcí spojených se zahájením adventu. Vánoční strom rozsvítí v Libverdě, Frýdlantě, Hrádku, Rádle a mnoha dalších obcích. V Kryštofově údolí zase slavnostně nasvítí Jírův betlém.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMLJ

Štítky víkend podle drbny, tipy na víkend, advent, vánoce, mikuláš, Drbna.cz, Nirvana, Rammstein, Pearl Jam, Liberec, Uganda, Centrum Babylon Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Čertovská tramvaj, mikulášský vlak a začátek adventu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.