Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Virunga, africké trhy, se v neděli vrací do Liberce

Lidové sady už tuto neděli ožijí Afrikou. Česko-ugandský pop-up projekt ovoce dovezeného přímo z Ugandy přijíždí tento víkend polechtat chuťové buňky všech libereckých fajnšmekrů.

Všichni návštěvníci mohou v sobotu a neděli ochutnat ovoce nejvyšší jakosti z Ugandy a Zanzibaru. Přesně takové, jaké má být – zralé, voňavé, utržené s láskou k přírodě. Jakcfruit, baby banány, mango, máslové avokádo, několik druhů marakují, ananas, plantainy, čerstvé koření, čerstvé banány, graviolu, duriany a mnoho dalšího na vás čeká k volnému prodeji. Mimo to bude k dostání i čerstvé ovoce z Indonésie v podobě dračího ovoce, papáje, mangostanu, rambutanu a dalších originálních produktů z lokální zemědělské produkce.

Pořadatelé akce slibují, že všechny dobroty jsou bez chemie, nakoupeny v plné zralosti od farmářů za férové ceny. Narozdíl od produktů, které jsou běžně dostupné v supermarketech, jsou Virunga plodiny sklízené teprve až když skutečně uzrají. Potom jsou letecky přepravovány přímo do České republiky. „Náš ananas je jeden z posledních kultivarů, které nejsou zasaženy modifikací. Dá se tedy říct, že je to poslední ananas svého druhu, který chutná tak nějak opravdu jako ananas," popisuje zvláštnost ovoce Lucie Mušková z Virungy. 

Všechny produkty budete moci na místě zakoupit i ochutnat. K platbě budete moci využít i platební terminály.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Virunga, ovoce, Liberec, Uganda, ananas, Afrika, Indonésie, Zanzibar, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Virunga, africké trhy, se v neděli vrací do Liberce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.