Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Adventní koncerty, trhy v Žitavě i závod na Ještědu

Prosincovým víkendům samozřejmě vévodí akce na vánočních trzích, adventní koncerty a další. Na své si ale přijdou třeba i sportovci. Liberecká Drbna přináší přehled tipů na nadcházející víkend.

V obřadní síni liberecké radnice vystoupí sbor Severáček pod vedením Silvie Pálkové, dále účinkují varhaníci Boris Joneš a Petr Holý se zpěvačkou Lucií Kretschmerovou. Dobrovolné vstupné je určeno pro potřeby denního centra Naděje, které pomáhá lidem bez domova.

Další adventní koncert proběhne v neděli v Osečné, kde zazpívá Petr Kusko a v Liberci, v kostele Sv. Antonína Veselého, bude hlavní hvězdou pěvec Luděk Vele, kterého na varhany doprovodí Bohuslav Ledl.  

Takový vlastně adventní koncert proběhne také v kině Varšava, kde zahrají Těla, která předvánoční koncert chystají každoročně. Začátek je v sobotu ve 20 hodin.

Před radnicí se bude v sobotu od 18 hodin vzpomínat na Karla Gotta. Výběr jeho hitů má nachystaný Karel Gott Cover.

Pro fanoušky aktivního sportování je tu už 4. ročník Winter Sky Race s náročnými výstupy i seběhy. Začíná se v sobotu už v osm ráno.

V sobotu také startují adventní trhy v Žitavě. Nenechte si ujít tanec s ohni, ochutnejte německé speciality, jako je štola či perníčky. Trhy trvají po celý týden na náměstí před radnicí. Každý den je připraven speciální program, děti si mohou zazpívat a zatančit s Popelkou, nebo Elsou z Ledového království, obdivovat můžete akrobatickou show, nebo si poslechnout adventní koncerty.

Adventní prohlídky se konají po celý víkend na zámku ve Frýdlantě. Přijďte si prohlédnout slavnostně vyzdobené vánoční interiéry frýdlantského zámku, v nichž vás přivítá Matyáš Gallas. Prohlídky se konají každou celou hodinu.

Podobná akce se koná také v sobotu na Grabštejně, kde proběhnou Clam-Gallasovské Vánoce. Na prohlídkách s kostýmovanými průvodci si můžete připomenout vánoční zvyky a obyčeje, prohlédnout vyzdobené interiéry a načerpat adventní atmosféru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Trhy v Žitavě

Štítky Trhy v Žitavě, víkend podle drbny, tipy na víkend, advent, vánoce, koncert, Žitava, Ještěd, radnice, Drbna.cz, Karel Gott, Petr Holý, Silvie Langrová, Antonín Veselý, Luděk Vele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Adventní koncerty, trhy v Žitavě i závod na Ještědu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.