Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Michael Kocáb vystoupí v Liberci. U Fryče představí knihu o revoluci a odsunu sovětských vojsk

Michael Kocáb je v Česku známá osobnost a jedna z hlavních tváří listopadové revoluce. Po třiceti letech vydává knihu Vabank, která se právě okamžiky revoluce zabývá a ve které popisuje také odsun sovětských vojsk z našeho území. Knihu dnes večer představí v knihkupectví Fryč.

„Večer pořádáme mimo jiné u příležitosti 30 výročí listopadu 1989. Podtitul knihy Vabank totiž zní: 1989 až 1991 Sametová revoluce - Odsun sovětských vojsk,“ říká pořadatel akce Martin Fryč.

Autobiografický text podle něj působí trochu jako politický thriller. „Autor v něm popisuje, jak se situace v roce 1989 měnila den po dni, hodinu po hodině a ukazuje, že politika je tvůrčí a často i improvizační činnost, v níž občas není od věci brát na sebe drzou odpovědnost,“ dodal Fryč.

V druhé části knihy pak vzpomíná na odsun sovětských vojsk. „Až urychlený odsun sovětských vojsk z území bývalého Československa definitivně završil sametovou revoluci,“ dodal knihkupec.

Michael Kocáb u Fryče

Autorský večer s Michaelem Kocábem, hudebním skladatelem, zpěvákem a bývalým politikem začíná ve čtvrtek 12. prosince v 18 hodin v Knihkupectví a antikvariátu Fryč.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Repro z knihy Vabank

Štítky Michael Kocáb, vabank, kniha, knihkupectví Fryč, Liberec, Sametová revoluce, Listopadová revoluce, Česko, Československo, revoluce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michael Kocáb vystoupí v Liberci. U Fryče představí knihu o revoluci a odsunu sovětských vojsk  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.