Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Pojďte do knihovny. Za knihami, hrami i němčinou

Lámete si hlavu nad tím, jak strávit dnešní nebo zítřejší podvečer? A co třeba v knihovně? Pokud byste náhodou mezi stovkami knih nenašli nic zajímavého, možná vás zaujme alespoň doprovodný program.

Dnes od 18 hodin můžete zamířit do knihovny na zajímavou přednášku z cyklu Rok Lužických Srbů v Libereckém kraji. Dnes vás Jana Vančatová v přednášce s názvem Revírem loupežníka Karáska za českými daňovými ráji 18. a 19. století v Lužici zavede do česko-saského příhraničí. A společně se vydáte po stopách loupežníků Pražského Honzy a Českého Vaška. Akci pořádá Societas Amicuum Liberec.

Zítra si můžete přijít do knihovny přijít „zašprechtit“ něměcky. Technická univerzita pořádá pravidelnou bezplatnou hodinu německé konverzace s rakouskou lektorkou Sandrou Braun. Příjemně pokecat a procvičit si němčinu můžete od 18 do 19 hodin v druhém patře knihovny.

Pravidelným programem v knihovně jsou i šachové čtvrtky, které se konají vždy třetí čtvrtek v měsíci. Od 14. do 19. hodin si můžete zítra vyzkoušet šachy v trochu jiném formátu, a to na obří šachovnici s dřevěnými figurkami.

Zároveň je ale důležité upozornit čtenáře, že v pátek bude od 12 hodin knihovna uzavřená a zůstane tak i celou sobotu. Důvodem je příprava 15. benefičního plesu hejtmana.

Pokud byste si náhodou z programu na následující dny nevybrali, nezoufejte.  Hned příští pondělí totiž nabídne zajímavou veřejnou debatu na téma Koupí si Čína celý svět? Debaty se zúčastní například novinář Tomas Etzler, bývalý premiér Petr Nečas nebo podnikatel Jan Hebnar.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky knihovna, Liberec, kultura, program, Jan Karásek, Liberecký kraj, Lužice, Petr Nečas, Tomáš Etzler, kniha, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojďte do knihovny. Za knihami, hrami i němčinou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.