Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Literární večer u Fryče. Vystoupí básníci Vozka a Lipavský

Další literární večer v knihkupectví Fryč se ponese v duchu poezie, autorského čtení, hudby i debaty. Hosty budou básníci Jan Vozka a Matěj Lipavský, o hudební doprovod se postará písničkářka Sára Friedlaenderová a večerem provede další básník Josef Straka.

Jan Vozka

liberecký básník (1984). Studoval filmovou školu ve Zlíně a filmovou vědu na FF UK. Sbírky: Světlo zpoza dveří (2018) a Jedním dechem (2019). Obě v Dauphinu. 

Matěj Lipavský

Narozen v květnu 1985 v Praze. V roce 2016 mu v nakladatelství Host vyšla básnická prvotina Nika. Své texty a obrazy publikoval např. v Listech, Souvislostech, Revolver Revue, Mamce nebo RAVTU. Zastoupen v antologii Nejlepší české básně 2015. Spolu s Terezou Chlaňovou se příležitostně věnuje překladům ukrajinské poesie. 

S Pure Beauty je autorem výtvarné části komiksové novely Chyba (podle románu M. Šindelky). Věnuje se malbě a ilustraci: Věra Jirousová: Tweety 1956-1963 (Cena SČUG Hollar za vynikající ilustrační doprovod) Tomáš Gabriel: Prequel, Táňa Maljarčuková: Bestiář, Jiří Hájíček: Muž na pokraji vzplanutí... Vystudoval AVU, ateliér J. Sopka a Igora Korpaczewského a ateliér J.Zeithammla. 

Večer uvádí a moderuje Josef Straka, básník a organizátor kulturního života, autor několika básnických sbírek, nejnověji Cizí země (2018, Cherm) 

O hudební doprovod se postará písničkářka Sára Friedlaenderová. Na Konzervatoři Jaroslava Ježka absolvovala obor Tvorba písňového textu a scénáře. Skládání písní a psaní básní je jejím nejvlastnějším vyjádřením. Hlavním inspiračním zdrojem je vlastní život. Vztahy, jak jinak.

Jan Vozka, Matěj Lipavský, Josef Straka, Sára Friedlaenderová 

  • Literární večer: poezie, autorská čtení, hudba, debata. 
  • úterý 25. 2. od 19 hodin, Knihkupectví a antikvariát Fryč

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč.

Štítky knihkupectví fryč, literární večer, lipavský, vozka, Josef Straka, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, Praha, Věra Jirousová, Revolver Revue, Jaroslav Ježek, Jiří Hájíček, Zlín, Dauphin, hudba, SČUG Hollar, autorské čtení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Literární večer u Fryče. Vystoupí básníci Vozka a Lipavský  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.