Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Festival animovaných filmů Anifilm se uskuteční až na podzim

Kvůli současné situaci se přesune Anifilm z původního plánovaného květnového termínu až na podzim. Lidem, kteří si již nakoupili vstupenky, ale v říjnu je nebudou moci využít, vrátí organizátoři peníze.

Pořadatelé mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm přesunuli kvůli pandemii koronaviru letošní ročník na říjen. Původně se měl konat v Liberci od 5. do 10. května, nový termín je od 6. do 11. října. Organizátoři festivalu o tom dnes informovali v tiskové zprávě.

„Naším ideálním cílem je zorganizovat mezinárodní festival ve stejném rozsahu a s týmž servisem pro návštěvníky, jako kdyby se konal podle původních plánů. Je nám líto všech komplikací, které tento posun mnohým z vás způsobí, nicméně věříme, že naše rozhodnutí pochopíte a v říjnu nás v Liberci podpoříte,“ uvedli organizátoři festivalu. Zakoupené akreditace zůstávají podle nich v platnosti. Kdo je nebude moci v novém termínu využít, dostane peníze zpět.

Festival bude letos poprvé hostit Liberec, ve čtyřech kategoriích bude soutěžit 111 děl. Z toho 13 bude mít světovou a deset evropskou premiéru. Mezinárodní festival se dosud konal v Třeboni, kde už ale pro jeho konání nestačily kapacita a zázemí. Do Liberce se stěhuje po 18 letech v Třeboni. Loni festival navštívilo přes 9000 diváků a Anifilm jim nabídl víc než 500 soutěžních i doprovodných filmů. Přes 1500 filmových a herních profesionálů se zúčastnilo speciálních přednášek a prezentací.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto anifilm.cz

Štítky ČR, film, zdraví, koronavirus, Liberec, festival, podzim, pandemie covidu-19, animovaný film, vstupenka, peníze, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival animovaných filmů Anifilm se uskuteční až na podzim  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.