Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další připravované výstavy v Lázních nabídnou rap i díla z počátku minulého století

Jakmile bude možné opět otevřít Oblastní galerii v Liberci, budou moci návštěvníci zhlédnout moderní výstavu Sirena živa i díla Eugena von Kahlera.

„Jakmile budeme moci otevřít, chceme návštěvníkům nabídnout něco nového,“ komentoval ředitel galerie Jan Randáček. Jedna z výstav přiblíží v celkem devíti obrazech umění malíře Eugena von Kahlera, německy hovořícího malíře z první poloviny 20. století. 

Vystavené obrazy pochází z let 1893 až 1911. Nadějný malíř bohužel umřel velmi mladý na tuberkulózu. „Dnes můžeme spekulovat, kam by se Kahlerova tvorba ubírala, pravděpodobně by se však zařadil po bok prvních abstrakcionistů vedle Františka Kupky nebo Vasilije Kandinského, který si jeho prací velmi vážil,“ uvedla autorka výstavy Anna Habánová.

Vedle této komorní výstavy nabídne galerie i netradiční moderní expozici s názvem Sirena živa, za kterou stojí mladá umělkyně Marie Lukáčová. Spatříte zde různé hudební videoklipy, které za pomocí rapu přibližují různá témata od ekologie až po feminismus.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Oblastní galerie Liberec

Štítky výstava, Oblastní galerice, Liberec, lázně, kultura, Eugen von Kahler, malíř, galerie, Vasilij Kandinskij, František Kupka, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další připravované výstavy v Lázních nabídnou rap i díla z počátku minulého století  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.