Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pořadatelé Benátské zatím letošní ročník festivalu neodpískali. Čekají na jasné vyjádření vlády

Organizátoři letního hudebního festivalu Benátská! v Liberci zatím nerozhodli o zrušení 28. ročníku, který je plánovaný na konec července. Podle ředitele festivalu Pavla Mikeze čekají na jasné rozhodnutí vlády, jaké akce se budou moci konat po skončení nouzového stavu.

„Vyčkáváme, co bude po 17. květnu, kdy by měl skončit nouzový stav, respektive po 25. květnu a poslední vlně rozvolňování opatření," uvedl Mikez. Předpokládá, že o osudu letošního ročníku Benátské rozhodnou nejpozději do konce května. „Čekáme na jasné vládní usnesení. Potřebujeme mít právní oporu pro případné přeložení," dodal.

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) minulý týden uvedl, že festivaly s účastní tisíců lidí se letos v létě kvůli pandemii koronaviru nebudou moci konat. Dodal ale, že hranice toho, jestli bude smět být na jedné akci sto nebo více lidí, se možná bude po 25. květnu posouvat.

Festival Benátská! by se měl konat v Liberci od 23. do 26. července. Náhradní termín pro letošní rok není. Festival je v Libereckém kraji nejnavštěvovanější kulturní akcí o letních prázdninách. Loni akci v areálu ve Vesci navštívilo přes 40 tisíc lidí.

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky hudba, pop, koronavirus, festival, Benátská, Liberec, pandemie covidu-19, Lubomír Zaorálek, ČSSD, vláda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatelé Benátské zatím letošní ročník festivalu neodpískali. Čekají na jasné vyjádření vlády  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.