Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Legendární porta se přesouvá na internet. S Covid-19 přichází i ePorta

Kvůli karanténě nemohla proběhnout všechna oblastní kola interpretační soutěže Porta 2020. Pořadatele to ovšem neodradilo a přesunuli je do prostředí internetu.

Jedno z oblastních kol Porty, jejíž 54. ročník měl letos proběhnout, přislíbil pořádat i jablonecký Klub na Rampě a to 18. Dubna 2020. Přihlášeno bylo již 11 účastníků, takže podle postupového řádu měl vítěz tohoto Severočeského kola postoupit přímo do finále v Řevnicích. Jenže přišel virus a všechno je jinak.

Všechna neuskutečněná oblastní kola se začala rušit a protože nikdo nemohl tušit, jak dlouho budou ochranná opatření trvat, organizátoři, v tomto případě hovoříme o Z. s. Porta a České tábornické unii v interakci se Svazem autorů a interpretů, se rozhodli jednat a o řevnické finále příznivce soutěže nepřipravit. 54. ročník klasické Porty si sice bude muset počkat na rok 2021, ale dočkáme se letos prvního ročníku soutěže ePorta, která má být jistou náhradou. Finále už má proběhnout klasicky, jak jsme zvyklí, v říjnu a naživo.

Pokud byste se náhodou chtěli do soutěže také zapojit, ještě stále máte možnost poslat svá soutěžní videa a to do 15. 6. 2020. Soutěžícím dříve přihlášeným do oblastních kol stačí napsat, že mají již přihlášku odeslanou a organizátoři ji dohledají. O úspěchu, či neúspěchu bude rozhodovat odborná porota, ale neklesejme na mysli, své si ke všemu budou moci říct i diváci.

Sečteno, podtrženo, změna je život a třeba přinese Portě nový rozměr, který si bude chtít do budoucna uchovat. Ale to ukáže čas.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Porta

Štítky PORTA, eporta, festival, covid-19, soutěž, Internet, finále, Klub Na Rampě, Česká tábornická unie, Svaz autorů a interpretů, Řevnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární porta se přesouvá na internet. S Covid-19 přichází i ePorta  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.