Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Knihovna se vrací do normálního režimu. Hygienická opatření ale zůstávají

Půjčování a vracení knih, internet, kopírování, denní tisk, studium a další služby. Liberecká knihovna se od pondělí vrací více méně do standardního režimu. Nadále ale platí hygienická opatření - návštěvníci knihovny musí mít roušku nebo jinou ochranu dýchacích cest a je nutné zachovávat předepsané dvoumetrové rozestupy. Další podmínkou vstupu do knihovny je dezinfekce rukou.

„Věříme, že brzy zmizí obavy, které možná někteří lidé z návštěvy veřejných budov mají a do knihovny opět začnou chodit ve větší míře - ať už za knihami nebo za kulturou či vzděláním,“ řekla ředitelka knihovny Blanka Konvalinková.

Letos je to už 20 let od dokončení stavby liberecké knihovny a jejího předání do užívání v listopadu 2000. „Doufáme, že spolu se čtenáři budeme moci toto výročí i když skromně, ale přesto – na podzim oslavit," dodala.

Koronakrize byla ale i k něčemu dobrá. Mnozí návštěvníci uvítali novinku – samoobslužné zařízení, na kterém si mohou sami vybrané knihy jednoduše a během chvilky vypůjčit.

Otevírací doba hlavní budovy je od pondělí do pátku od 9 do 17 hodin, senioři mohou přednostně přijít v době od 9 do 11 hodin. Pobočky Vesec, Ruprechtice a Králův Háj jsou otevřeny v pondělí a ve čtvrtek od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin. Definitivní návrat k běžné otevírací době a plnému rozsahu služeb se plánuje od září.

Na červen knihovna připravila několik akcí – ve spolupráci s Národním památkovým ústavem například na 4. června pozvánku na hrad Bezděz, o sezoně hradů a zámků se bude ještě hovořit i 16. června na přednášce Jak se opravuje zámek. Chystají se i dva hudební pořady – 11. června Rock pod rouškou jazzu a 24. června večer vážné hudby s tématem Ruská symfonie 19. století. Počet návštěvníků akcí bude muset být omezen tak, aby se v sále zachovaly dvoumetrové rozestupy. Na červen je také připraveno několik výstav, jedna z nich na obzvláště aktuální téma VODA – SUCHO.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KVKLI

Štítky knihovna, liberec, kniha, koronavirová krize, Národní památkový ústav, rouška, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovna se vrací do normálního režimu. Hygienická opatření ale zůstávají  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.