Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jarmark letos proběhne až v polovině srpna. Nově bude jednou za dva roky

Liberecký jarmark letos bude až 15. a 16. srpna, město na něj uvolní jeden a půl milionu korun. Nově bude probíhat formou bienále, tedy jednou za dva roky, bude se střídat s frýdlantskými Valdštejnskými slavnostmi.

Původně měl jarmark proběhnout už v půlce června, termín se ale město kvůli vládním protikoronavirovým opatřením rozhodlo posunout.

Jarmark bude město Liberec od letošního roku pořádat jako bienále v sudých letech, aby docházelo ke střídání s frýdlantskými Valdštejnskými slavnostmi a s očekáváním, že bude akce pojata výrazně velkoryseji a divácky atraktivněji. Liberecký jarmark 2020 zajistí městská společnost Elset.

Na náměstí také letos proběhne Léto před radnicí. Pláž stejně jako loni nebude, město má v plánu zvát regionální pivovary a v plánu jsou i další akce. „Chceme, aby se kulturní život ve městě pozvedl, i přesto, že budou možná dále fungovat omezení, se kterými ale jako město nemůžeme nic udělat,“ uvedl primátor Jaroslav Zámečník.

Ohodnoť článek

Foto Luboš Vrabec

Štítky Liberec, jarmark, bienále, Jaroslav Zámečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarmark letos proběhne až v polovině srpna. Nově bude jednou za dva roky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.