Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

LÉTO NA NÁMĚSTÍ: Akce u radnice budou hlavně o víkendech, začne se sobotní pohádkou

Sobotní pohádkou Budulínek v podání libereckého Naivního divadla začne letošní Léto na náměstí v Liberci. Akce na náměstí u radnice budou o letních prázdninách hlavně o víkendech. Vrcholem by měl být srpnový jarmark, který se měl konat už v červnu. Město podle primátora Jaroslav Zámečníka (Starostové pro Liberecký kraj) letos na sérii kulturních akcí vydá 2,2 milionu korun, z toho 1,5 milionu je určeno na jarmark.

Přesunutí dvoudenního jarmarku z června na polovinu srpna si vyžádalo omezení počtu lidí při akcích v souvislosti s koronavirem. Náměstí při jarmarku bývá zcela zaplněné. Liberec ho pořádá každoročně, ale téma se pokaždé liší, letošním je návrat Golema. Změnou do budoucna bude, že se bude konat jednou za dva roky. „Jako bienále v sudých letech, aby docházelo ke střídání s frýdlantskými Valdštejnskými slavnostmi a s očekáváním, že bude akce pojata výrazně velkoryseji a divácky atraktivněji," uvedl mluvčí radnice Jan Král.

Alespoň jedna akce týdně bude letos na náměstí u radnice v červenci i srpnu. Po sobotní pohádce se v neděli uskuteční koncert Děkujeme jako poděkování všem, kteří se jakkoli angažovali v pomoci v době koronavirové krize. Hrát bude Big’O’Band Marka Ottla s Honzou Křížem. V dalších týdnech budou na náměstí koncerty, divadelní představení včetně muzikálu Noc na Karlštejně v podání ochotníků z Lomnice nad Popelkou, tančírna, pivní festival či tradiční setkání flašinetářů z několika zemí. Při pořádání Léta na náměstí i letos radnice spolupracuje s městskou společností Elset, která podobně zajišťuje i velikonoční, adventní či farmářské trhy v horním centru stotisícového města.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky zábava, Liberec, léto u radnice, radnice, pohádka, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj, Naivní divadlo, kulturní akce, Jan Král, koronavirová krize, Noc na Karlštejně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LÉTO NA NÁMĚSTÍ: Akce u radnice budou hlavně o víkendech, začne se sobotní pohádkou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.