Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Končí ředitel galerie Randáček. Nově bude působit jako národní expert v Evropském parlamentu

Po dvanácti letech odchází z čela Oblastní galerie v Liberci její ředitel Jan Randáček. Dostal totiž lákavou pracovní nabídku, kterou se rozhodl akceptovat. Od listopadu nastoupí do Evropského parlamentu jako národní expert. Působit bude v oddělení, které spravuje uměleckou sbírku této instituce.

Sbírka Evropského parlamentu zahrnuje přibližně 500 uměleckých děl, většinou obrazů. Randáček se bude podílet na běžném galerijním provozu od evidence až po prezentaci a přípravu výstav. „Největším úkolem bude příprava akviziční strategie. To, co by se mělo získávat do té sbírky, jak ji dál rozvíjet a prezentovat,“ řekl Jan Randáček.

Randáček v čele galerie působil od roku 2008 a byl důležitou postavou jejího stěhování do budovy lázní. „Přes počáteční nedůvěru se podařilo přesvědčit libereckou veřejnost o výhodnosti stěhování. Galerie získala větší výstavní prostory, zázemí pro zaměstnance a návštěvníky, krásný ateliér pro doprovodné programy a hlavně moderní a atraktivní výstavní prostory. V sousedství galerie byl také postaven nový depozitář,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro kulturu Květa Vinklátová.

Návštěvnosti galerie se po přestěhování do lázní významně zvedla: z obvyklých 10 až 12 tisíc až na více než 40 tisíc návštěvníků za rok. Zatím nejvíce, 50 713, jich do ní zavítalo v roce 2017.

Liberecký kraj nyní vyhlásí výběrové řízení na nového ředitele.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto OGL

Štítky Jan Randáček, galerie, Liberec, lázně, Evropský parlament, Květa Vinklátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Končí ředitel galerie Randáček. Nově bude působit jako národní expert v Evropském parlamentu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.