Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Happening Šaty dělaj(í) ženy ve Varšavě oslaví styl, eleganci a ženskost

Bazar, swap a módní přehlídky přinese sobotní fashion akce Šaty dělaj(í) ženy. Módní happening chce oslavit ženskost a styl, provětrat šatníky a podpořit lokální tvůrce. Přehlídky se uskuteční v 11, 13 a 15 hodin na Náměstí Dr. Edvarda Beneše v Liberci během Bohemia Rally, bazar a prodej potom v Kině Varšava od 10 hodin.

„Rády bychom přispěly k tomu, aby české ženy byly trochu odvážnější v módě. Česky jsou považovány za krásné ženy, jen to neumí "prodat". Sama rozhodně nemám parametry modelky, ale šaty a módu si užívám,“ vysvětlila jedna z organizátorek Jitka Mrázková a připouští, že se na místní zvyky obléká dost výstředně a sklidila za to různorodé reakce. Většinou ale obdiv, po kterém následovala věta, že jiné ženy na to nemají odvahu. 

„Chceme s Jitkou dodat ženám odvahu, aby se nebály změnit styl a oblékly šaty, i když se za nimi třeba pak otočí více lidí,“ doplnila druhá z organizátorek Hana Langrová, která provozuje blog,  Facebook a Instagram Styl do puntíku.

Šaty dělaj(í) ženy

Pátek, 10. července 2020, 14:07

Šaty dělaj(í) ženy
Šaty dělaj(í) ženy

Právě v létě je ten správný čas obléknout šaty. „Byly bychom rády, kdyby tato akce přispěla k větší odvaze a experimentování s módou. Asi to nepůjde najednou, ale třeba časem budeme potkávat více žen starých, mladých, hubených, tlustých, malých, velkých, které se budou oblékat jako ženy a bude se v ulicích na co dívat a město bude barevnější a pestřejší,“ vyslovila svou vizi kurátorka Jitka Mrázková.

Módní happening nedělá rozdíly mezi ženami. „Myslíme si, že každé ženě sluší šaty a v létě je to ideální kousek ze šatníku, který ženám propůjčuje eleganci, schová nedostatky a zvýrazní přednosti. Sluší každé z nás bez rozdílu věku a váhy,“ vysvětlila Langrová.

Milovnice módy, švadlenky, tvořivky SLYŠTE, SLYŠTE! Na sobotní happening se stále přijímají prodejci / prodejkyně....

Zveřejnil(a) Styl do puntíku dne Čtvrtek 9. července 2020


Nultý ročník happeningu Šaty dělaj(í) ženy má v podtitulu pin-up styl z padesátých let, který je nyní opět oblíbený a do kterého pronikají moderní prvky. 

Právě šaty s velkými kolovými sukněmi mohou nosit i dámy s nadváhou. „Znám ženy s velikostí 56, kterým to áčkových šatech neskutečně sekne a jsou elegantní. Vždycky mě mrzí, když se baculky schovávají v neforemných pytlích nebo se rvou do elasťáků. Naopak mě také štve, když se na molech vystavují pouze vychrtlé modelky, které často trpí poruchami příjmu potravy. Na pin-up stylu se mi líbí, že umí vyzdvihnout přednosti a zakryje nedostatky,“ uzavřela Hana Langrová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Šaty dělaj(í) ženy

Štítky Šaty dělaj(í) ženy, Varšava, happening, styl, oblečení, móda, Edvard Beneš, Kino Varšava, Liberec, elegance, Facebook, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladislava Gogová

Krásné obrázky a modely (a modelky :) ). Je prima, že někdo vyrábí i šaty pro nás normální ženy s normální postavou a ne jen pro hubené modelky. Sama moc ráda objednávám z https://www.amodio.cz/kategorie-produktu/damske-saty/ ale výběr šatů ve větších velikostech tam mamjí přeci jen (ostatně jako skoro všude) docela omezený, takže rozhodně vítám další možnost, kde hezké šaty koupit.

Čtvrtek, 11. března 2021, 10:45Odpovědět

Happening Šaty dělaj(í) ženy ve Varšavě oslaví styl, eleganci a ženskost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.