Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

První baletní premiéra letošní sezony. Na prkna Šaldova divadla se sneslo Sedmero krkavců

Baletní adaptace slavné pohádky Sedmero krkavců měla být uvedena již minulou sezonu. Kvůli covidu si ale diváci museli počkat až do 4. září, kdy již skutečně proběhla slavnostní premiéra.

Jestliže se vám líbila liberecká Vánoční koleda, určitě zavítejte na novou baletní inscenaci Divadla F. X. Šaldy Sedmero krkavců. Pracoval na něm totiž stejný tvůrčí tým, totiž režisér a choreograf Richard Ševčík spolu s textařem a hudebním skladatelem Janem Matáskem. Inscenace měla poprvé spatřit světlo světa již v dubnu letošního roku, ovšem virus Covid 19 byl proti a tak se premiéra přesunula až na 4. září.

Podívejte se na teaser k Sedmero krkavcům


Libreto na motivy původní prozaické pohádky bratří Grimmů a Boženy Němcové sepsala Kateřina Ševčíková. Příběh vypráví o statečné dívce Bohdance, která zjistí, že její matka před lety proklela sedm jejích bratrů a ona se je vydá zachránit. To lze jen jedním způsobem - musí ušít sedm košil z kopřiv. A nebyla by to správná pohádka, aby nedošlo i na lásku.

Režisér Richard Ševčík, držitel ceny Thalie z roku 2015 za roli Spartaka, se rozhodl propojit klasický balet i s mluveným slovem, takže obsadil dokonce i činoherní herce, jako např. Štěpánku Prýmkovou do role Bohdančiny matky.

Nejbližší představení uvede Divadlo F. X. Šaldy 17. září.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky sedmero krkavců, šaldovo divadlo, liberec, divadlo, premiéra, pohádka, Jan Matásek, Božena Němcová, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První baletní premiéra letošní sezony. Na prkna Šaldova divadla se sneslo Sedmero krkavců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.