Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecké divadlo kvůli koronaviru zrušilo všechna představení

Liberecké divadlo F. X. Šaldy minimálně na týden zrušilo všechna svá představení, nejdřív bude hrát zřejmě příští týden ve středu. Důvodem jsou hlavně karanténní opatření spojená s koronavirem, sdělila mluvčí divadla Michaela Pompová. Karanténa zasáhla částečně i druhé libereckého divadlo, Naivní, které kvůli tomu bude muset zrušit sobotní premiéru loutkové hry Boj o oheň.

Do programu Šaldova divadla už citelně zasáhl nouzový stav, který platí ode dneška, a s ním spojené omezení, kdy není možné hrát operní a muzikálová představení. Hrát ale kvůli kontaktu s nakaženými nemohou nově ani činohra a balet. „Divadlo se vydenzinfikovalo. Nějaké pozitivní nálezy jsou napříč celým divadlem a testovali se jak pracovníci technických složek, tak i umělečtí. A z toho důvodu teď divadlo nemůže hrát," uvedla Pompová. Podle ní to znamená, že se odkládá na neurčito také premiéra hry Burian původně plánovaná na pátek. Inscenace má nečekané hlavní obsazení, krále komiků bude představovat žena, herečka Veronika Korytářová.

Jediné představení, které se bude v tomto týdnu v Šaldově divadle hrát, je podle Pompové nedělní pohádka O princezně se zlatou hvězdou, s nímž přijede pražská divadelní společnost Julie Jurištové.

V kontaktu s pozitivně testovaným z Šaldova divadla byla i jedna členka souboru Naivního divadla Liberec. Až bude znám výsledek jejího testu, tak se rozhodne, jak moc chod tohoto divadla zasáhne karanténa. Podle dramaturga Naivního divadla Vítka Peřiny je ale už nyní jisté, že budou muset zrušit sobotní premiéru loutkové hry Boj o oheň.

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky divadlo, koronavirus, Liberec, představení, premiéra, COVID-19, Divadlo F. X. Šaldy, Julie Jurištová, karanténa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké divadlo kvůli koronaviru zrušilo všechna představení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.