Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Živé umění mezi novými expozicemi. Projekt Kultura přežije provede libereckým muzeem

Projekt #kulturaprezije se stane prvním návštěvníkem nově zrekonstruovaného Severočeského muzea v Liberci. V neděli 7. února proběhne v prostorech muzea koncert vážné hudby, který bude živě přenášen na internet.

„Projdete se s námi online Severočeským muzeem a zároveň budete moci slyšet známé tóny od ještě známějších autorů, jako jsou například Antonín Dvořák, Josef Mysliveček, Wolfgang Amadeus Mozart či Ludwig van Beethoven. Přichází živé umění mezi novými expozicemi," uvedla Petra Loulová, místopředsedkyně výkonného výboru Kultura, z. s., který koncert pořádá.

„Možnost tohoto spojení je velmi lákavá a my jsme spolu s umělci tuto výzvu s velkou radostí přijali. Budeme proto velmi rádi, když se k nám připojíte a tuto výjimečnou atmosféru s námi budete sdílet," dodala.

Lidé mohou podpořit umělce tím, že si zakoupí dobrovolné vstupné na jejich koncert. Stejně tak mohou podpořit projekt #kulturaprezije skrze sbírku na portálu DONIO a pomoci dalšímu fungování a technickému zabezpečení celé akce. „Můžete tak podpořit další streamy, kterých pro vás máme stále nachystanou velkou kupu," doplnila Loulová.

Všechny již odvysílané večery projektu #kulturaprezije pak lze zhlédnout i zpětně na YouTube kanále.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Severočeské muzeum

Štítky muzeum, koncert, kultura přežije, projekt, umění, Severočeské muzeum v Liberci, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonín Dvořák, Josef Mysliveček, klasická hudba, Donio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živé umění mezi novými expozicemi. Projekt Kultura přežije provede libereckým muzeem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.