Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další filmová hvězda na Liberecku. Gillian Anderson natáčí film Bílý ptáček

Na Liberecku se natáčí nejnovější film režiséra Marka Forstera Bílý ptáček podle předlohy grafické novely White bird: A wonder story spisovatelky R. J. Palacio. Ve válečném příběhu židovské dívky si zahraje i Gillian Anderson, která je v Česku od konce minulého týdne. Filmaři natáčeli na Ještědu, v těchto dnech se přesunuli na Grabštejn.

Mark Foster patří k uznávaným hollywoodským režisérům. Na svém kontě má snímky Hledání Země Nezemě, Světovou válku Z nebo bondovku Quantum of Solace. 

Gillian Anderson asi představovat nutné není. V Česku se stala známou rolí agentky Scullyové ze seriálu Akta X, v poslední době získala nominaci na Zlatý Globus v seriálu z prostředí britské královské rodiny Koruna.


Herečka je v Česku od pátku, kdy přiletěla do Prahy, seriál se ale natáčel od začátku minulého týdne na Ještědu, poté se filmaři přesunuli na hrad Grabštejn, který představuje místo ve Francii v roce 1940.

Film Bílý ptáček mapuje příběh mladé židovské dívky ukryté během druhé světové války chlapcem a jeho rodinou ve Francii okupované nacisty. Gillian Anderson bude hrát Vivienne, ženu, která spolu se svou rodinou musí činit nepředstavitelná rozhodnutí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Instagram Gillan Anderson

Štítky gillian anderson, natáčení, film, liberec, Gillian Andersonová, Liberecký kraj, Česko, Raquel J. Palacio, Ještěd, Grabštejn, Mark Foster, Francie, druhá světová válka, Quantum of Solace, Hledání Země Nezemě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Svatuška

Naprosto mylné informace v článku. Na Ještědu se natáčel italský seriál. Ve stejný čas kdy se točilo na Ještědu se už natáčelo na Grabštejně. Jsou zde spleteny dvě filmové produkce. Tyto informace proběhly už minulý týden v tv.

Úterý, 9. února 2021, 06:20Odpovědět

Další filmová hvězda na Liberecku. Gillian Anderson natáčí film Bílý ptáček  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.