Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecká knihovna spustila výdejní okénko, knihy je nutné si zarezervovat

Krajská knihovna v Liberci vydává od středy knihy a další dokumenty přes výdejní okno. Stejnou službu nabízí i na svých pobočkách. Knihy si ale musíte dopředu zarezervovat.

„Čtenáři si tedy své výpůjčky nejprve předem objednají, nejlépe přes náš on-line výpůjční systém prostřednictvím svého Konta čtenáře. Jakmile jsou knihy připraveny, čtenáři od knihovny obdrží výzvu a poté si je mohou přijít kdykoliv vyzvednout, nejpozději však do 48 hodin," uvedla za knihovnu Kateřina Šidlofová.

V hlavní budově bude výdejní okénko ve vestibulu otevřené každý pracovní den mezi 9:00 a 18:00. Nadále platí přísná hygienická opatření. „Do budovy smí vstoupit pouze jeden čtenář, který používá respirátor či ústenku a dodržuje pravidlo 3R," uvedla Šidlofová. Knihy a další dokumenty je možné vracet do biblioboxů před hlavní budovou. „Nyní jsou všechny výpůjčky prodloužené do konce února, dále je však již prodlužovat nebudeme. Prosím tedy čtenáře o vrácení dlouho vypůjčených dokumentů, na mnohé z nich již čekají další zájemci," dodala Šidlofová.

Frýdlantská knihovna může nově půjčovat knihy přes výdejní místo Nově vyhlášený nouzový stav, který platí od 15. do 28....

Zveřejnil(a) Frýdlant dne Pondělí 15. února 2021


Knihy objednané přes internet či po předchozí telefonní domluvě si mohou registrovaní čtenáři vyzvednout v Libereckém kraji i v knihovně v České Lípě, v Jablonci nad Nisou, Semilech a Turnově či v menších městech, jako je Železný Brod, Hrádek nad Nisou nebo Chrastava. Další výdejní okénko funguje například ve Frýdlantu. Podmínky pro převzetí knih zveřejnily knihovny na svých webech i sociálních sítích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KVKLi

Štítky ČR, koronavirus, literatura, knihovny, Liberec, kniha, knihovna, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká knihovna spustila výdejní okénko, knihy je nutné si zarezervovat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.