Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Startuje Velký knižní čtvrtek. Dvanáct knižních novinek jde koupit se slevou

Tradiční akce Velký knižní čtvrtek začíná. Hned dvanáct vybraných novinek několika nakladatelství půjde koupit se slevou patnáct procent v knihkupectví včetně toho u Fryče. Akce trvá do 28. března.

Mezi novinkami jsou jména autorů jako Aleš Palán, Bianca Bellová, Josef Karika. Nebo osobnosti, o který knihy jsou: Woody Allen, Bob Dylan, Alain Fabien Delon. „Velký knižní čtvrtek má vždy ambici "pro každého něco" a tak je tomu i toto jaro: Detektivky, romány, literatura faktu, rozhovory, memoáry, knížka pro děti. Hudba, historie, současnost,“ vypočítal knihkupec Martin Fryč.

Sleva patnáct procent platí na všechny vybrané tituly od čtvrtka 18. března do neděle 28. března.

Velký knižní čtvrtek

Josef Karika: Smršť Když kraji vládne démon větru… Noční jízda autem, okolo jen tma a liduprázdná pustina. A za tebou se žene vražedný, děsivý přízrak stařeny v pohřebních šatech, který je blíž, kdykoli zastavíš.

Woody Allen: Mimochodem Slavný režisér ve svých pamětech nic neskrývá a jeho pohled na vlastní bouřlivé životní osudy nepostrádá humor.

Bianca Bellová: Tyhle fragmenty Povídková sbírka Biancy Bellové zachycuje fragmenty lidských osudů. Jsou to výseky jednotlivých životních příběhů, v nichž jsou často ony osudy obsaženy vlastně kompletně. Z hromad nostalgie, melancholie i dávka zvláštní naděje. Naděje, že to všechno jsou skutečně jen fragmenty a svět se nepřestává točit dál…

Elijah Wald: Dylan se dal na elektriku! Newport, Seeger, Dylan a noc, která rozdělila 60. léta minulého století. Jeden z předních hudebních kritiků světa přináší svěží pohled na den, kdy se Dylan „dal na elektriku“ na Newportském Folkovém Festivalu.

Aleš Palán: Nevidím ani tmu Rozhovory o naději. Málokdo projde životem bez šrámů. Na někoho je toho ale naloženo tolik, že si říkáme, jak to jen může unést? S šesti ženami, které si v životě vytáhly černého Petra, hovořil známý publicista.

Mary Aiken: Nebezpečný efekt Dílo přední světové kyberpsycholožky popisuje, jak online prostředí mění lidské chování. Zabývá se nejrůznějšími aspekty internetu, digitálních médií a sociálních sítí a jejich vlivem na člověka a jeho jednání. Zvláštní důraz klade autorka na vliv, který má online prostředí na děti. Přelomová kniha. 

Iain MacGregor: Checkpoint Charlie Nový strhující pohled na dějiny berlínské zdi, především slavného hraničního přechodu Charlie, jenž se stal symbolem studené války, střetu o moc mezi Západem a Východem.

Philippe Sands: Krysí stezka Láska, lži a zločiny nacistického uprchlíka

Alain-Fabien Delon: Z rodu vyvolených Může se život přes noc obrátit naruby? Osmnáctiletý Alex sní o tom, že se stane hercem jako jeho otec, ale když je mu nabídnuta role, přepadnou ho pochybnosti. Jak se stát sám sebou a nezůstat ve stínu mýtu svého otce?

Mira Jakovenková: Agnessa Zpověď ženy stalinského čekisty. Vzpomínky Agnessy Mironovové, které podle jejího vyprávění zaznamenala historička Mira Jakovenková, otevírají dveře do pokojů a salonů Stalinových katů, nejvýše postavených důstojníků sovětské tajné policie během čistek ve 30. a 40. letech. Kniha přináší mimořádné svědectví manželky ambiciózního příslušníka NKVD.

František Šmehlík: Slyšet jeleny zpívat V horské osadě v Beskydech je nalezena brutálně zavražděná dívka. Do vyšetřování se brzy začnou promítat osobní životy kriminalistů. Všichni mají stejný cíl, ale každý jinou motivaci k dopadení vraha.

Catherine Ard: Mazej ven! Moderní verze zálesácké příručky do města i na venkov napsaná na míru dětem 21. století. Dost bylo sezení doma, venku je toho tolik k objevování! Kniha ze skvělé řady RAKETA.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky knihkupectví fryč, fryč, velký knižní čtvrtek, kniha, Bob Dylan, Woody Allen, Bianca Bellová, Aleš Palán, fragment, Josif Vissarionovič Stalin, studená válka, Philippe Sands, Alain-Fabien Delon, Mary Aiken, NKVD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje Velký knižní čtvrtek. Dvanáct knižních novinek jde koupit se slevou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.