Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kultura přežije tentokrát přinese Prague BRASStet, JV Collegium nebo balet

Projekt #kulturaprezije nabídne v sobotu večer Sestřih koncertu ze Severočeského muzea. Video nabídne procházku zrekonstruovaným muzeem i několik hudebních vystoupení.

V sestřihu se můžete těšit na uskupení Prague BRASStet, komorní soubor Regnis,  JV Collegium, sólisty baletu Divadla F. X. Šaldy Alexeje Yurakova a Mariu Gornalovu, klavíristu Divadla F. X. Šaldy Maxima Biriucova, sólistu opery Divadla F. X. Šaldy Josefa Kovačiče a trumpetistu Zdeňka Lorenza. Sestřih koncertu zveřejní autoři dnes ve 20 hodin na facebooku.

„Výjimečná doba si žádá výjimečný lék. Jak jinak na trudnomyslnost, než se skvělou hudbou, kupou energie a úsměvů, které vám do vašich domovů přinesou umělci z vašeho kraje. Spolu to jistě zvládneme a zlomit se nenecháme,“ komentovala za spolek Kultura Petra Loulová.

Zájemci mohou umělce a projekt #kulturaprezije podpořit libovolným příspěvkem na sbírku na portálu DONIO a pomoci dalšímu fungování a technickému zabezpečení celé akce. „Můžete tak podpořit další streamy, kterých pro vás máme stále nachystanou velkou kupu," doplnila Loulová.

Spolek Kultura, z. s. byl založen v roce 2015 Markem Ottlem, Petrou Loulovou a přáteli kultury v Libereckém kraji proto, aby pomohl zvýšit povědomí o hudebních, výtvarných a hereckých talentech, které kraj nabízí. Spolek je spolupořadatelem akcí, jako je např. Majáles Liberec, FestRevival, BIG BAND JAM, ale také tanečních vystoupení, výukových zvukařských kurzů apod. Bere si za úkol rozšiřovat kulturní dění v kraji, propojovat různá hudební uskupení a žánry na přeshraniční úrovni spolupráce a také propojovat generace. Udržet zájem o kulturu u mladých lidí je stejně tak důležité, jako v dnešní uspěchané době potěšit i generace starší.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kultura přežije

Štítky muzeum, koncert, kultura přežije, divadlo, kultura, Severočeské muzeum v Liberci, balet, Facebook, hudební vystoupení, Donio, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kultura přežije tentokrát přinese Prague BRASStet, JV Collegium nebo balet  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.