Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Víkend si můžete zpestřit přednáškou z Filipín, Ekvádoru nebo pohádkou

S kulturou to bude asi ještě dlouho špatné. Alespoň online se zatím můžete vydat do Ekvádoru, za Alibabou nebo na Filipíny.

Pokud vás lákají ekvádorské pláže, džungle a sopky, nenechte si ujít dnešní přednášku Míši Peškové z Liberce, která dala výpověď a vydala se na cestu kolem světa. Kromě toho běhá, leze po stěnách a nově také surfuje. Přednáška začíná dnes ve 20 hodin. Bližší informace najdete na webu vratislavických Desítek.

Zítra vás Vratislavice 101010 pro změnu zavedou na Filipíny, kam se s vámi vydá pro změnu Milada Řeháková, která považuje tento ostrovní stát za svůj druhý domov. Od dvaceti hodin s ní můžete objevovat tento tropický ráj. „Toto souostroví, druhé největší na světě, čítá 7107 ostrovů. Všechny je určitě neobjedeme, ale podíváme se na ty nejzajímavější z nich. Ostrovy Bohol a Dinagat, kde působím v rámci ochranářského Projektu Tarsius, jsme si už představili, ale Filipíny nabízejí mnoho dalších míst, která jsem měla možnost během téměř 14 let, co tam pravidelně jezdím, poznat. Jedním z nich je ostrov Siquijor, proslulý svými šamany, kteří dovedou nejen léčit, ale ovládají i černou magii. To nemohlo ujít mojí pozornosti. Zážitky byly opravdu silné, láká na přednášku autorka Milada.

A do třetice opět Desítky nabídnou zajímavý program i v neděli. Opět od osmi večer vás fotograf Martin Rak seznámí se svými oblíbenými lokalitami v Evropě a představí i své snímky z cest.

Pro děti si Naivní divadlo připravilo pohádku Alibaba a čtyřicet loupežníku. Představení bude dostupné na Youtube v sobotu od 10 hodin. U příležitosti Světového dne loutkového divadla bude tento videozáznam k přehrání dostupný až do nedělní 20. hodiny, informovalo divadlo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, kultura, přednáška, Filipíny, Ekvádor, Alibaba Group, pohádka, Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, YouTube, Naivní divadlo, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend si můžete zpestřit přednáškou z Filipín, Ekvádoru nebo pohádkou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.