Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Naivní divadlo dokončilo novou inscenaci, diváci mohou vidět reportáž o jejím vzniku

Loutkové Naivní divadlo v Liberci dokončilo novou inscenaci Lišák Renard. Diváci ji kvůli protikoronavirovým opatřením zatím vidět nemohou, divadlo na svůj web dalo alespoň reportáž o jejím vzniku.

Inscenace režiséra Martina Tichého podle scénáře Borise Jedináka a s hudbou Ivana Achera je určena dětem od šesti let. "S marionetami navrženými scénografem Robertem Smolíkem v ní hraje téměř celý soubor Naivního divadla," uvedla za divadlo Jana Pittnerová.

Reportáž o vzniku Lišáka Renarda

Hru herci zkoušeli od ledna, premiéra se uskuteční po rozvolnění vládních opatření a otevření divadel. „Diváci se mohou těšit na čistě iluzivní marionetovou komedii inspirovanou dlouhou řadou známých lišákovských příběhů o vychytralosti a lstivosti," uvedl dramaturg divadla Vítek Peřina s tím, že renard ve francouzštině znamená nejen liška, ale přeneseně též chytrák.


Hlavní hrdina nové hry, lišák Renard, žije se svou liščí rodinou na okraji velkého města. Postupně přichází na to, že lstivými krádežemi jídla naplní rodinnou spižírnu jednodušeji než poctivou prací. „Jeho umění však narazí na odpor nejprve u okradených souputníků z říše zvířat, později u lidí, do jejichž ledniček si také najde cestu. Nejvíce se však Renardova nová lupičská profese zajídá jeho vlastní rodině," dodala Pittnerová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, divadlo, Naivní, Liberec, Naivní divadlo, Ivan Acher, Martin Tichý, Robert Smolík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naivní divadlo dokončilo novou inscenaci, diváci mohou vidět reportáž o jejím vzniku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.