Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O Velikonocích si užijte pohádky nebo velikonoční venkovní hru

O velikonočním prodlouženém víkendu si zajímavý program připravilo hned několik libereckých organizací. S rodinou a blízkými tak můžete zasednout u pohádky nebo se vydat objevovat velikonoční tradice.

Pokud se chcete vydat prozkoumat velikonoční tradice a jejich historii, můžete až do pondělka zamířit do parku u Severočeského muzea. „Znáte velikonoční zvyky a tradice? Jak získaly dny před Velikonocemi své názvy, co si o nich lidé povídali a jaké zásady dodržovali? Pojďte se s námi podívat po kořenech velikonočních zvyklostí,“ láká na svém webu muzeum.

Naivní divadlo si pro změnu připravilo hned tři pohádky. Loutkovou dvojpohádku Jak chodil Kuba za Markytou a Tři přadleny můžete zhlédnout dnes od deseti hodin na youtube kanále divadla. V pondělí si pak od 8 do 20 hodin budete moci přehrát inscenaci Zlatovláska, na které divadlo spolupracovalo společně s Divadlem Drak z Hradce králové.

Na duben jsme pro Vás společně s Divadlo ALFA a Divadlo Drak a Mezinárodní institut figurálního divadla připravili...

Zveřejnil(a) Naivni Divadlo Liberec dne Úterý 30. března 2021

V parku před DDM Větrník je až do 11. dubna připravena zábavná venkovní hra s názvem Jarní hrátky. „Vybrat si můžete ze dvou obtížností a k úspěšnému splnění stačí jen zápisník na písmenka do herní tajenky. První hádanky najdete u vchodu do parku naproti Větrníku,“ uvádí autoři.

Další aktivity si připravila například iQlandie nebo Sport Park Liberec, který vyhlásil i velikonoční výzvu. Zdobení vajíček není žádná novinka, ale zapojit do toho sportovní tématiku, to už může být oříšek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Velikonoce, kultura, Liberec, divadlo, pohádka, tradice, Severočeské muzeum v Liberci, Divadlo Alfa, Hradec Králové, Zlatovláska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Velikonocích si užijte pohádky nebo velikonoční venkovní hru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.