Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slavnosti svijanského piva nebudou ani letos. Kvůli covidu

Slavnosti svijanského piva, na něž se do Svijanského Újezdu v červenci už více než třicet let sjíždějí tisíce hudby a piva milovných návštěvníků z celé republiky, se nebudou v tradičním formátu konat ani letos. Pořádající Pivovar Svijany a obec Svijanský Újezd jsou po zvážení možných rizik v souvislosti s pandemií COVID-19 nuceny je zrušit stejně jako loni. „Epidemie ještě není úplně za námi a pokračující opatření bohužel ještě ani v létě nedovolí pořádání tak velké sešlosti. Zrušení Slavností nás mrzí, ale ochrana zdraví má absolutní prioritu,“ řekl ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík.

Slavnosti svijanského piva představují již po tři desetiletí jeden z vrcholů léta nejen na Liberecku. Na každoroční „srdeční záležitost“ se na koupaliště ve Svijanském Újezdě sjíždějí tisíce hudby a piva milovných návštěvníků z celé republiky, aby absolvovaly nabitý hudební program a řadu doprovodných akcí pro celou rodinu. Vedle hudby se však na Slavnosti chodí především za pivem, které na nich teče plným proudem. Naposledy – v roce 2019 – se na nich čepovalo patnáct různých svijanských piv za lidovou cenu z celkem 160 píp. 

„S velikou lítostí proto musíme ohlásit letošní 32. stejně jako loňský 31. ročník Slavností za uzavřený ještě před začátkem. Na dalších Slavnostech s magickým pořadovým číslem 33 se ve Svijanském Újezdě sejdeme 16. července roku 2022. Jsem si jist, že si jejich neopakovatelnou atmosféru po vynucené dvouleté pauze o to více vychutnáme. Pokud to epidemiologická situace dovolí, uspořádáme během letních měsíců alespoň nějakou menší akci podobného ražení,“ dodal Roman Havlík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Pivovar Svijany

Štítky covid, svijanské slavnosti, pivo, svijany, slavnost, Svijanský Újezd, Pivovar Svijany, hudba, Roman Havlík, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnosti svijanského piva nebudou ani letos. Kvůli covidu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.