Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Už příští týden by v Liberci mohly proběhnout první kulturní akce s diváky

Na čtvrtek se chystá koncert skupiny Mňága a Žďorp na přehradě a o víkendu by měl být v parku ve Vratislavicích nad Nisou dvoudenní majáles, na němž vystoupí kapely Big´O´Band, Jakub Děkan Band, Vltava či Zrní.

U akce na přehradě čekají organizátoři na zpřesňující vládní podmínky, pro majáles ve Vratislavicích pořadatelé počítají s účastí až 500 diváků. Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) na začátku tohoto týdne uvedl, že od pondělí 17. května bude možné pořádat kulturní akce venku s maximálně 700 sedícími diváky. Vláda to ale zatím neschválila.

Na koncert Mňágy a Žďorp na liberecké přehradě se vstupenky už prodávají. „Chceme to uspořádat, ale jdeme do toho rizika, že se to může zrušit. Čekáme, co schválí vláda," uvedl za pořadatele Michal Růžek. Podle něj zatím ani přesně nevědí, jaká budou pravidla pro vstup diváků. Zaorálek uvedl, že podmínkou bude buď absolvování testu, odstup nejméně 14 dnů od očkování, nebo maximálně 90 dnů od prodělání nemoci covid-19. „Pro nás nejlepší varianta by byla, že to tam vyvěsíme a nebudeme muset kontrolovat," dodal Růžek.

Na majálesu počítají s kontrolami

Na majálesu s kontrolami diváků u vstupu počítají. „Organizačně to bude náročné. Na začátku musíme lidem změřit teplotu, musí nám odevzdat antigenní nebo PCR test nebo potvrzení od lékaře o prodělání nemoci nebo certifikát o provedeném očkování. Musí nám ukázat nanoroušku nebo respirátor," uvedl jeden z hlavních organizátorů akce Marek Ottl ze spolku Kultura. Podle něj musejí mít také v areálu i tolik židlí, kolik je lidí, tedy 500, a oddělit část areálu, kde jsou koncerty. „Do části, kde se hraje, se nesmí ani s jídlem ani s pitím, takže my musíme udělat dva areály. Když kapela dohraje, lidé půjdou vedle, tam se najedí, napijou a zase půjdou s respirátory zpátky," řekl Ottl. I proto má z akce rozporuplné pocity. „Jedna věc je, že je super, že lidi konečně mohou vidět to, co děláme. Druhá věc, že je to samozřejmě strašné, vše je jinak, je to dražší a peněz je méně. Když se dostaneme na nulu, tak budeme rádi," dodal. Součástí majálesu bude kromě vystoupení kapel i charitativní Běh pro paměť národa, vybrané startovné je určeno na nahrávání unikátních svědectví pamětníků mezníků československých dějin 20. století.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jizerská 50

Štítky ČR, koronavirus, pop, hudba, Liberec, přehrada, koncert, hudební skupina, Mňága a Žďorp, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Vltava (Helsinky), Lubomír Zaorálek, kulturní akce, ČSSD, Paměť národa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už příští týden by v Liberci mohly proběhnout první kulturní akce s diváky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.