Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Benátská letos opět nebude. Nemáme jinou možnost, litují organizátoři

Hudební festival Benátská se podruhé v řadě nebude konat. Nadcházející ročník zrušili organizátoři poté, co vyšla najevo vládní pravidla pro pořádání podobných akcí. Festival se tak odkládá na další rok.

„Stále jsme věřili, že se nám letos podaří uspořádat „Benátskou s Impulsem“ způsobem, který odpovídá tradici našeho festivalu a vysokým požadavkům jeho návštěvníků na kvalitu nejen programu, ale i služeb a dalších aktivit. Bohužel plán na obnovení kulturního života, který Ministerstvo kultury ČR tento týden uveřejnilo na svých stránkách nám v tomto záměru definitivně zamezuje,“ uvedli organizátoři festivalu Pavel Mikez a Petr Pečený.

Podle nich Benátská nepatří mezi dotované festivaly a vydělat si musí i návštěvností. „Maximální povolená kapacita 5000 diváků ani zdaleka nesplňuje podmínky pro dosažení, byť jen vyrovnaného rozpočtu,“ dodali.

Vadí jim, že nejsou ani jasně dány další důležité podmínky včetně nošení roušek v areálu festivalu. „Rocková hudba je o svobodě, možnosti zapařit s přáteli, dát si pivko, nebo něco ostřejšího, užívat si s partnerem, či kamarády. A tohle všechno dle nás, a především dle současného modelu rozvolnění v červenci nejspíš nepůjde. A my už prostě dále čekat nemůžeme a bez jasně daných pravidel pro pořadatele, se tak velká akce bez dotací prostě už uspořádat nedá,“ pokračují organizátoři.

Festival se tak opět o rok odkládá, proběhnout by měl 28. až 31. 7. 2022.

Ohodnoť článek

Foto Benátská

Štítky benátská, festival, hudba, liberec, Ministerstvo kultury České republiky, hudební festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benátská letos opět nebude. Nemáme jinou možnost, litují organizátoři  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.