Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hlasování o Cenu čtenářů Magnesie Litery jde do finále. Liberec má želízko v ohni

Pouze do prvního června se dá hlasovat v rámci Ceny čtenářů knižní ankety Magnesia Litera. Jedním z účastníků je i liberecký autor Václav Dvořák se sci-fi knihou pro děti Já, Finis.

Pokud nemáte svého favorita, dejte hlas knize pro děti a mládež libereckého autora, pedagoga liberecké Technické univerzity. „Napínavá a mimořádně krásná sci-fi knížka pro nebojácné čtenáře od 11 let byla favoritem v kategorii Magnesia Litera pro děti a mládež a získala dvě nominace na cenu Zlatá stuha - nejlepší knihy pro děti a mládež. Napínavý a propracovaný děj této knihy potěšil už tisíce čtenářů,“ uvedl liberecký knihkupec Martin Fryč.

Hlasovat o nejlepší knihu se dá tady

Mezi nominovanými na knižní cenu Magnesia Litera je i liberecký básník, překladatel a germanista Pavel Novotný. Jeho kniha Zápisky z garsonky získala nominaci v kategorii poezie.

Václav Dvořák - Já, Finis

Ze Země se ztrácí kluci. Přesně v den svých osmých narozenin beze stopy zmizí a nikdo tomu nedokáže zabránit. Lidé ztratili veškerou naději, dokonce si už ani nekladou otázky kdo, kam a hlavně proč chlapce unáší. Dvanáctiletý Petr však nezmizel. Možná za to mohou jeho extrémně citlivé oči chráněné silnými černými brýlemi, které mu umožňují vidět i ve tmě. Díky nim spatří podivné přízraky kradoucí jeho brášku. Petr vymyslí šílený plán a jsou to právě jeho oči, které mu umožní nalézt cestu do temného světa nestvůr a monster. To, o čem si někteří dosud jen ve strachu šeptali, začíná mít jasné obrysy – nejsme tu sami. Kdo je všemocný Nepřítel, odkud pochází, co chystá a proč to všechno dělá? Rozhodující bitva se blíží, zánik světa tak, jak ho známe, je blíž, než si dovedeme představit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky Magnesia Litera, knihy, Pavel Novotný, já finis, kniha, Václav Dvořák, Liberec, Zlatá stuha, finále, science fiction

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlasování o Cenu čtenářů Magnesie Litery jde do finále. Liberec má želízko v ohni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.