Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Spojujeme kvalitní rockovou hudbu a přátelskou atmosféru, říká pořadatelka festivalu Fryyfest

PR článek

Nabídnout program plný kvalitní rockové hudby, pohodlné zázemí pro fanoušky a alternativu velkým komerčním akcím. Festival Fryyfest si za svou více než desetiletou historii našel velkou základnu sympatizantů. Ti se letos se o svůj ročník bát nemusí. Festival bude, avšak s koupí vstupenek by lidé kvůli omezené kapacitě určitě neměli otálet, radí hlavní organizátorka festivalu Jana Kvapilová.

Milovníkům rockové hudby není třeba festival Fryyfest dlouze představovat. Do Nového města pod Smrkem se jich pravidelně sjíždělo tolik, až se organizátoři rozhodli pro změnu prostředí. „Areál už nám bohužel kapacitně nestačil. Před dvěma lety jsme se proto přesunuli do Bakova nad Jizerou, který je svou dostupností příznivý pro většinu dojíždějících návštěvníků,” říká hlavní organizátorka Jana Kvapilová.

S interprety si musíme sednout, fanoušci jezdí i ze zahraničí

Právě příjemný zážitek jak z hudebního programu, tak z prostředí a zázemí je podle Kvapilové základní myšlenkou, na které je celý festival postaven. „Naším cílem je skloubit kvalitní hudbu s přátelskou atmosférou a pohodlným zázemím jak pro návštěvníky tak samotné účinkující,” prozrazuje Kvapilová. A podle obliby akce u pravidelných návštěvníků se zjevně daří. „O příjemné atmosféře se však nedá mluvit, to musí člověk prožít,” dodává.

Letošní Fryyfest se bude konat v termínu 30. až 31.7. A nabídne rockovou legendu Grave Digger. Z českých kapel a interpretů se představí kapela Citron, Bára Basiková, Vilda Čok, liberecký Rammstein Members Club nebo největší ohnivá show v ČR v podání kapely Seven.

Fanouškovskou základnu tvoří podle Kvapilové hlavně milovníci kvalitní rockové hudby, jenž nevyhledávají pouze konzumní akce. „Snažíme se jít cestou kvality. Proto nás moc těší zvyšující se zájem ze strany zahraničních fanoušků,” říká organizátorka. „Nejen pro ně si dáváme každoročně záležet na výběru alespoň jedné zahraniční hvězdy,” dodává. 

Při volbě headlinera se však stále řídí hlavní festivalovou vizí - na prvním místě je atmosféra. „Z tohoto vycházím při samotném výběru. S interpretem si musíme sednout již od počátečního jednání. Chci, aby věděl, kdo jsme, o čem je náš festival a chtěl být jeho součástí,” vysvětluje.

Koronavirus? Soustředíme se na lepší zítřky

Stejně jako celou (nejen) hudební branži, také pořadatele Fryyfestu negativně zasáhl koronavirus. „Financování festivalu je velmi náročná záležitost a po pandemii ještě náročnější. Pomoc bohužel nepřišla ani od státu. Nechci si však na nic stěžovat. Negativních zpráv už bylo dost, proto chci věřit v lepší zítřky a mít úctu k hodnotám a darům, jenž nám život nabízí,” říká odhodlaně. 

Kvůli protiepidemickým nařízením vlády bude letos kapacita snížena z původních pěti na dva tisíce návštěvníků. „Kapacita areálu v Bakově nad Jizerou je deset tisíc lidí, nicméně i v minulém ročníku jsme se rozhodli snížit kvůli komfortu návštěvníků kapacitu na polovinu. Vlastně jsme předběhli dobu,” usmívá se Kvapilová. Letos se budou řídit vládními nařízeními, na festival si tak mohou najít cestu maximálně dva tisíce lidí. „Z tohoto důvodu je lepší zakoupit si lístky v předprodeji. Poté už by totiž mohlo být pozdě,” nabádá organizátorka.

Covid test k dispozici u vstupu, kontroly nebudou

Návštěvníci budou mít na místě u vstupu možnost zakoupení si antigenního testu a vyplnění čestného prohlášení. „Každý nemá možnost si je doma toto vytisknout, proto budou na vyplnění k dispozici u vstupu,” říká Kvapilová. 

„Důležité je však zdůraznit, že my - pořadatelé - nebudeme v této oblasti nikoho kontrolovat, neboť k tomu nejsme kompetentní,” oznámila organizátorka a druhým dechem vzkázala: „Užijeme si hudbu i přes překážky. Jsme přeci rockeři!”

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky fryyfest, festival, rock, metal, Bakov nad Jizerou, hudba, hudební skupina, COVID-19, vstupenka, Bára Basiková, Vilém Čok, Seven Network, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spojujeme kvalitní rockovou hudbu a přátelskou atmosféru, říká pořadatelka festivalu Fryyfest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.