Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nový film podle Jojo Moyesové doprovází švédský homosexuální princ nebo Superman

Netflix nabízí divákům seriál z prostředí švédské internátní školy o lásce dvou studentů, horor natáčený v Česku nebo romantický film podle knihy Jojo Moyesové Poslední dopis od milence. S HBO GO se můžete přenést do slunného Toskánska nebo za Supermanem.

Mladá modrá krev

Švédský šestidílný seriál pojednává o princi Wilhelmovi, který je po násilném opileckém incidentu umístěn proti své vůli do prestižní internátní školy. Ještě před nástupem se však musí veřejně omluvit. Wilhelm je tak další ze seriálových postav rebelujících proti konvencím, se kterou se divák ztotožní a bude s napětím sledovat jeho působení na nové škole, včetně nové lásky.

Vzbouřenec, který už nechce mít vše nalajnované a chce žít jako ostatní kluci jeho věku však na nové střední začne vést boj sám se sebou a především pak s city vůči jeho spolužákovi. Což je samozřejmě další věc, která by královské rodině přidělala vrásky na čele.

Na to, že cílovkou Mladé modré krve by měli být šestnáctiletí, disponuje každá z epizod rychle odsýpajícími dialogy. Hlavní hrdina je sympaťák a bude vám líto každého bolestného úsměvu, jenž musí před kamerami předstírat. Taky vám bude špatně z toho, jak se u všech postav řeší jen jejich sociální postavení.

Mladá modrá krev není jen typickou netflixáckou gay romancí z internátní střední, k čemuž jí nejspíš pomáhají švédské kořeny. Jde spíše o příběh boje za svobodu, najití sebe sama a o tom, jít si svou vlastní cestou, i když by si lidi okolo vás představovali váš život jinak. A to je něco, s kým se potýká každý z nás.

Zdroj: Netflix

Krvavě rudé nebe

V Česku natáčený německý film začíná vcelku nevinně. Žena trpící záhadnou nemocí cestuje se svým synem letadlem. To však v průběhu letu nad Atlantikem unesou teroristé. Vyděšená žena má starost především o svého syna. A teď přichází ta zajímavá část, která bude obsahovat spoilery.

Teroristé ženu postřelí (zastřelí)a z ní se následně stane upír, který začne vysávat své spolucestující a tím je také proměňovat na upíry. Divák se postupně z flashbacků dozvídá, proč vůbec žena do USA cestuje. To je samozřejmě doprovázeno krvavým masakrem, který se na palubě odehraje.

Krvavě rudé nebe si na nic nehraje, neboť o sobě ví, že je jen jednohubkou pro milovníky bizarních hororových/upířích filmů. Pravda, mít o třicet minut méně,, nic by se nestalo, jelikož podobný typ filmu by nemusel trvat dvě hodiny. Přežije někdo z pasažérů let do USA, nebo zúčastnění z letadla vystoupí lačnící po krvi?

Zdroj: Netflix

Poslední dopis od milence

Doposud jedinou filmovou adaptací knihy Jojo Moyesové byl slzní kanálky ždímající snímek Než jsem tě poznala. Nyní se filmové podoby dočkala i kniha Poslední dopis od milence. Novinářka Ellie Haworthová (Felicity Jonesová) nachází truhlu s milostnými dopisy z 60. let a vydává se na stopu tajemné lásce, o které se v nich píše.

Novinářky se příběh z dopisů dotýká, jelikož podobně jako jejich hrdinka (Shailene Woodleyová) i ona má poměr se ženatým mužem. A tak začíná pátrání po adresátovi, kterému jsou dopisy určeny, po skutečné lásce. Milostné vzplanutí ovšem doprovázejí i bolest, nevěra a ztráta.

K romantickému dramatu Poslední dopis od milence by si citlivější diváci měli nachystat ke sledování balíček papírových kapesníků. Pro cyniky máme špatnou zprávu, musejí jít o dům (o film) dál. Beznadějným romantikům však koktejl plný nevěry chutnat nebude. Alespoň se ale nemusejí dívat na otravně se pitvořící Emiliu Clarkovou, jako tomu bylo u předchozího filmu podle knihy Moyesové.

Zdroj: Netflix

Vzpomínky na Itálii

Příjemných letních odpočinkových snímků není nikdy dost. A když takový film umístíte do prostředí prosluněného Toskánska, soudtrack obstará italská hudba a do hlavní role obsadíte Liama Neesona, kterému se výjimečně v evropském městě neztratí dcera a nemusí ji během 96 hodin najít, máte vyhráno.

Londýnský umělec Robert (Neeson) před lety ztratil manželku a matku svého syna Jacka (Micheál Richarson). Po vzájemném odcizení se snaží najít si zpátky cestu k tomu druhému při cestě do jejich starého rodinného domu v Itálii, který potřebují uryhcleně prodat. Rozpadající se ruina s oprýskanými zdmi v nich vyvolává vlnu vzpomínek a spolu s opravou domu pracují i na nápravě jejich pošramoceného vztahu.

Výborné jídlo, krásné ženy a kouzelná atmosféra italských uliček nechají diváka unášet se a zapomenout na starosti všedního života. Podobně jako například Dobrý ročník Ridleyho Scotta vás Vzpomínky na Itálii vytrhnou z reality a vzbudí ve vás touhu taky si nějaký ten baráček v Toskánsku zrekonstruovat. Nebo si aspoň zapnout HBO GO.

Zdroj: Bontonfilm

Superman a Lois

Látka o superhrdinovi, jehož slabinou je kryptonit, byla na filmové plátno či televizní obrazovky přenesena již nesčetněkrát. V roce 1978 započala úspěšná filmová série s Christopherem Reevem, V devadesátých letech byl i u nás populární seriál Superman s Deanem Cainem a Teri Hatcherovou. Pak přišel seriál Smallville, finančně neúspěšný Superman se vrací a konečně pak filmy s Henry Cavillem z nichž poslední je zatím Liga spravedlnosti. Má tato látka pořád co nabídnout, nebo už jde jen o vaření z vody?

Tvůrcům se nedá upřít snaha o něco nového. Z Clarka Kenta a Lois Laneové udělali pracující rodiče dnešní doby. Je zajímavé sledovat nové aspekty, ať už jejich vztahu nebo vztahu s jejich dětmi, je však také úsměvné pár minut na to pozorovat, jak Superman jen svým tělem znovu postaví padající letadlo nebo komín.

Superman a Lois se veze na popularitě komiksových seriálů a snaží se jít na věc zase z jiného úhlu. Pokud jste zapálenými fanoušky komiksových seriálů a zajímá vás, jak si tvůrci s vaší oblíbenou látkou pohráli, dejte seriálu šanci. Jinak jej ale můžete nechat letět směle dál a poohlédnout se po něčem originálnějším.

Zdroj: The CW

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Netflix

Štítky filmové tipy, Netflix, HBO Go, seriál, film, Superman, Jojo Moyesová, kniha, láska, milenec, Toskánsko, Česko, Mladá modrá krev, Lois Laneová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový film podle Jojo Moyesové doprovází švédský homosexuální princ nebo Superman  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.