Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Netflix nastíní, co se děje s Schumacherem a co s ženami s krizí středního věku

Čtveřice čtyřicátnic probírá své životy. Nejde o Sex ve městě, nýbrž o nový seriál Netflixu. Tam dorazil o dokument o bývalé hvězdě Formule 1 nebo akční nářez ve stylu Johna Wicka. Na HBO GO zase došlo ke zmizení letadla, které se však po pěti letech objevilo.

S nervama v koncích

Herečka Julia Delpyová stojí u zrodu nového komediálního seriálu Netflixu S nervama v koncích. Ten pojednává o čtyřech čtyřicátnicích – kuchařce, svobodné matce, bohaté dědičce a nezaměstnané. Každá má jiné problémy, jedna má složitější pracovní život, druhá zase osobní. Všechny se ale tak trochu hledají s přicházející krizí středního věku.

Nenechte se zmást popiskem, nejde o žádný Sex ve městě, kde by se řešila jen móda a milostný život. Seriál se dívá na vážná životní témata s humorem, který je milý, ale nebojí se být i drsný a celý seriál provází myšlenka, hlavně se ze života nezbláznit. K čemuž tedy nemají hlavní hrdinky mnohdy daleko.

I přes téma a ústřední čtveřici kamarádek, které jsou ale poměrně sympatické, by si seriál díky jeho vtipu mohli oblíbit i muži. A nejen ti s krizí středního věku.


Zdroj: Netflix

Schumacher

Jeden z nejočekávanějších dokumentů je tady. Tedy přesněji na Netflixu. A netýká se nikoho jiného, než sedminásobného mistra světa Formule 1 Michaela Schumachera, který v zimě 2013 utrpěl při lyžování v Alpách vážný úraz hlavy. Jeho stav byl poté velmi vážný, mnoho detailů o jeho zdraví však do médií neproniklo. Což měl tento film změnit.

A částečně se mu to povedlo. V prostřizích Schumacherovy kariéry promlouvá mnoho jeho známých, rodina, také jeho konkurenti. Vykládají o tom, jaký je perfekcionista, jak je talentovaný, co všechno ještě mohl dokázat, kdyby ho nepotkala nešťastná nehoda. Jenomže Schumacher je v současné době na přístrojích, které udržují v chodu jeho základní životní funkce, musí se o něj někdo pravidelně starat. Více se toho o něm však nedozvíme a závodníka v aktuálním stavu neuvidíme. Je tu s námi, ale je jiný. To je nejvíc, co nám o něm jeho blízcí v dokumentu povědí.

Hořká pachuť se nese celým filmem. Zatímco vyhrané závody, stupně vítězů a tryskající šampaňské vykouzlí úsměv na tváři, současný stav jednoho z nejslavnějších závodníků všech dob rozesmutní. A donutí vás přemýšlet, jak se v jediné chvíli může život obrátit naruby.


Zdroj: Netflix

Kate

Herečce Mary Elizabeth Winsteadové není žánr akčních filmů cizí. Blýskla se už v páté Smrtonosné pasti nebo třeba v Birds of prey. A tak se nyní představuje jako ženská verze Johna Wicka v novém filmu na Netflixu. V roli jejího mentora, který jí cvičí, se můžete těšit na Woodyho Harrelsona.

Nájemná vražedkyně Kate nemá se zabíjením problém. Má však jedno pravidlo: žádné děti v okolí. Když má tedy zabít svůj cíl, který nepředvídaně vystoupí z auta se svou dcerou, chce vycouvat. Jenže rozkaz ve sluchátku zní jasně a Kate vystřelí. Následně je otrávena a zbývá jí necelý den života. Vydává se tedy na lov ulicemi Tokia a spřátelí se s dcerou bývalého cíle.

Kate odsýpá, ústřední dvojice je sympatická a zběsilá jízda Tokiem za světel neonů baví. John Wick to sice není, ale i ženské hrdinky mají právo zmasakrovat kohokoliv, kdo se jim postaví do cesty. A to se Kate daří.


Zdroj: Netflix

Manifest

Při zaoceánském letě dojde ke zmizení letadla. O pět a půl roku později letadlo přistane, na jeho palubě však čas plynul jinak a uběhlo jen pár hodin. Pasažéři letu 828 se tak musí znovu zaběhnout do svých životů. Jejich rodiny však už dávno počítali s tím, že jsou všichni mrtví.

Pilot má poutavý a svižný start. Příběh se především soustředí na sourozence Michaelu a Bena. Za dobu jejich zmizení jim zemřela matka, Michaelin bývalý přítel je ženatý a Benův syn, který s nimi také letěl, má díky pokroku vědy šanci překonat boj s těžkou nemocí. Vypadalo to, že jediným mysteriózním prvkem bude ono „zmizení“ letadla a dále půjde především o vztahové drama. Jenomže.

Michaele začne slyšet v hlavě hlasy. Díky tomu například včas zařve na řidiče autobusu ať zastaví a nepřejede dítě. Hlasy začne slyšet i její bratr. A tady už seriál sklouzává víc a víc do žánru sci-fi, což nemusí být úplně na škodu, záleží, jak se tvůrci s látkou, která nabízí nespočet možností, poperou.

Na HBO GO jsou nyní dostupné všechny tři série Manifestu s českým dabingem. Můžete tak posoudit, zda jeho hrdinové využijí druhou šanci, nebo ji zahodí.


Zdroj: NBC

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Netflix

Štítky Netlix, Hbo, Seriály, Streamovací služby, Netflix, Michael Schumacher, krize středního věku, John Wick, Formule 1, Sex ve městě, HBO Go, film, styl, Tokio, Woody Harrelson, Mary Elizabeth Winsteadová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netflix nastíní, co se děje s Schumacherem a co s ženami s krizí středního věku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.