Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kokoschka s Kavánem táhli. Galerie v lázních měla v létě rekordní návštěvnost

Téměř šest tisíc lidí navštívilo během léta libereckou galerii v bývalých lázních. Hlavními taháky byly výstavy malířů Kavána a Kokoschky, které ještě několik dalších dní poběží. Pro galerii jde o dobrou zprávu, návštěvníci se po covidovém roce vrátili v ještě větším množství než před covidem.

Během léta proběhlo hned šestnáct komentovaných prohlídek, úspěšný byl i letní výtvarný ateliér Na týden malířem, inspirovaný právě výstavou Františka Kavána. Celkem tak do galerie o prázdninách zamířilo 5870 lidí, oproti roku 2019, kdy přišlo lidí 4768.

V podzimní sezoně se galerie chystá zaměřit na komentované prohlídky nejkvalitnějších děl ve stálých expozicích, ale i n samotnou budovu, ve které galerie sídlí.  „Zachováme přitom tradiční a osvědčené termíny ve čtvrtek pro ty, kteří si chtějí užít víkendy v přírodě a na cestách, a neděle pro všechny, pro něž je návštěva galerie svátkem," řekl ředitel galerie Pavel Hlubuček.

Oblastní galerie Liberec také v letošním roce navázala spolupráci s Krkonošským muzeem v Jilemnici a Hradem Valdštejn – jejich dospělí návštěvníci tak mohou při návštěvě galerie získat poloviční vstupné a děti, žáci a studenti vstup zdarma. Galerie také od podzimu zavádí celoroční vstupenku, a to jak pro jednotlivce, tak i vstupenku rodinnou. S ní pak vedle neomezeného počtu návštěv galerie lze využívat jak služby její odborné knihovny, tak se i účastnit kterýchkoli komentovaných prohlídek.

Ohodnoť článek

Foto OGL

Štítky galerie, výstava, lázně, kokoschka, kaván, František Kaván, léto, návštěva, malíř, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dagmar Fejglová

V názvu umělce vypadlo K - Kokoschka

Pondělí, 20. září 2021, 14:25Odpovědět

Kokoschka s Kavánem táhli. Galerie v lázních měla v létě rekordní návštěvnost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.