Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Veřejnosti se otevřou desítky skláren, v Jablonci budou Tatrhy

O tomto víkendu můžete navštívit celou řadu míst. Po celém regionu se také otevřou muzea, sklárny nebo školy. Z široké nabídky si stačí vybrat.

Tento víkend patří mimo jiné také Křišťálovému údolí. Během dvou dnů otevřených dveří se veřejnosti zpřístupní na čtyřicet skláren, ateliérů, muzeí a škol. Liberecký kraj je celosvětově výjimečný šíří a různorodostí sklářské, bižuterní a šperkařské výroby. V kraji se sklo a šperky vyrábějí už po několik staletí. Živá současnost téhle tradice je ale nejen v nádherných výrobcích, obdivovat můžete i samotný proces výroby. Je to strhující a jedinečný zážitek, lákají organizátoři.

Dům kultury zve pro změnu v neděli na diskuzní večer na téma Jak najít radost v těžké době. O strastech i radostech v současnosti se můžete rozpovídat s Karlem Janečkem, Lilií Khousnoutdinovou a Daliborem Dědkem.

Zítra se v čase od 8:30 do 13 hodin opět otevře kryt civilní obrany v Lucemburské ulici v Liberci.

Zavítat můžete během zítřka v 16:30 také do Linserky, kde proběhne komentovaná prohlídka výstavy diplomových prací studentů architektury a urbanismu, jejichž návrhy se věnují možnému budoucímu pojetí Papírového náměstí v Liberci.

V centru Liberce se zítra uskuteční další ročník běžeckého závodu Mattoni Liberec Nature Run. Kolem přehrady, přes lom až do Jizerek provedou běžce dvě trasy o délce 12 a 23 kilometrů.

Resslův park pro změnu ožije Campagnie Pas De Deux, která v sobotu od 19:30 předvede své vystoupení Vzpomínky plné humoru, tance, divadla, akrobacie i žonglování.

Do sousedního Jablonce se můžete v neděli vydat na oblíbené Tatrhy. Ty se tentokrát uskuteční od 10 do 17 hodin na náměstí Dr. Farského v centru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tatrhy

Štítky kultura, akce, víkend, křišťálové údolí, Tatrhy, sklárna, Jablonec, Liberec, muzeum, Karel Janeček, Dalibor Dědek, Liberecký kraj, Mattoni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strčte si Linserku a Papírák už laskavě do prdele.

Sobota, 2. října 2021, 15:41Odpovědět

VÍKEND PODLE DRBNY: Veřejnosti se otevřou desítky skláren, v Jablonci budou Tatrhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.