Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do liberecké knihovny míří putovní výstava odhalující příběhy Romů za druhé světové války

Do Krajské vědecké knihovny v Liberci míří putovní fotografická výstava Osudy Romů za druhé světové války. Vernisáž, která proběhne ve středu 9. března, bude doplněna o tematickou přednášku.

Fotografie, jejichž autorkou je Jana Stachová, zachycují silné lidské příběhy. „Fotografie představují silné osudy romských přeživších, kteří žijí na území České republiky, kteří se stali oběťmi rasového pronásledování během 2. světové války,“ informoval Pavel Voves za společnost Živá paměť.

Lidé mohou výstavu v liberecké knihovně zhlédnout do 25. března. „Zahájení výstavy se společně se zástupci obecně prospěšné společnosti Živá paměť zúčastní i fotografka Jana Stachová,“ komentoval Voves. Samotná vernisáž je naplánována na středu 9. března od 18 hodin. Od 17 hodin je v Malém sále na programu přednáška Michala Schutera na téma Dějiny Romů a jejich pronásledování během 2. světové války. 

Obecně prospěšná společnost Živá paměť si klade za cíl pečovat o odkaz osob pronásledovaných totalitními režimy. V souvislosti s tím se věnuje vzdělávací a dokumentační činnosti stejně jako poradenským a asistenčním službám.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Repro Kniha o Liberci

Štítky KVKLi, knihovna, Romové, válka, historie, Liberec, druhá světová válka, výstava, putovní výstava, přednáška, vernisáž, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do liberecké knihovny míří putovní výstava odhalující příběhy Romů za druhé světové války  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.