Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvanáct novinek najednou na pultech knihkupectví. Je tu Velký knižní čtvrtek

S příchodem jara se vždy koná pro čtenáře velmi oblíbená akce. Velký knižní čtvrtek totiž na pulty knihkupectví přináší dvanáct očekávaných knižních novinek, které lze koupit se slevou. Speciální nabídka trvá až do neděle 27. března.

„V jeden den přichází na naše pulty dvanáct vybraných knižních novinek. Je to zajímavý mix - pro každého něco. Autoři čeští i světoví, romány, detektivky i knihy pro děti,“ říká majitel libereckého knihkupectví Martin Fryč.

Knihy lze od čtvrtka do neděle koupit se slevou 15 procent. Do prodeje se dostávají očekávané novinky Karin Lednické, Neila Gaimana nebo Dalibora Váchy.

Velký knižní čtvrtek.

Karin Lednická: Životice

Hvězdnou knihou letošního jarního Velkého knižního čtvrtku je nový příběh jedné z nejoblíbenějších autorek současnosti.
Životice patří k obcím, které druhá světová válka postihla nejvíce. A přece jejich tragédie upadla v zapomnění. Autorka Šikmého kostela tento příběh znovu přivádí k životu. Kombinuje přepis vyprávění pamětníků a dokumentární část.

Dalibor Vácha: Smrt na kůru  

Skvělý autor historických románů ukazuje přípravu k likvidaci nacistického smrtihlava, peklo, které se rozpoutalo po jejím provedení nebo apokalyptickou závěrečnou bitvu v kostele v pražské Resslově ulici. Současně však nezapomíná na klaustrofobickou atmosféru vyvolanou německými represemi a na nezměrné hrdinství všech těch, kteří parašutistům pomáhali.

Ester Stará: Kniha pocitů  

Jak se vyznat v sobě a v ostatních
Sofii zaplavil smutek. Nejlepší kamarádka se odstěhovala do vzdáleného města! Zůstaly po ní jen vzpomínky a obrovská prázdnota. Co teď? Bude se Sofie ještě někdy radovat?

Kniha je určena dětem od osmi let bez ohledu na to, jestli jsou na své pocity odborníci, nebo jim spíš nerozumí a snadno se v nich ztrácí. Ve třinácti kapitolách budou moct prozkoumat klid, překvapení, radost a štěstí, smutek, strach...

David Attenborough: Výpravy do divočiny

Dobrodružství mladého přírodovědce
Žijící legenda a průvodce sérií Zázračná planeta z produkce BBC vypráví příběh začátku své kariéry přírodovědce, dokumentaristy a popularizátora.  Attenborough píše s typickým humorem a šarmem. Výpravy do divočiny ale nejsou jen příběhem fascinujícího dobrodružství, jsou také příběhem muže, který nás přiměl zamilovat si divokou přírodu a který nás dodnes učí, jak důležité je ji chránit.

Bianca Bellová: Ostrov

Místo, kde příběhy jsou pravdivější než skutečnost.
Kniha, jakou byste od oceňované autorky Jezera, Sentimentálního románu nebo Mony nečekali: román Biancy Bellové Ostrov skrývá tajemství i zámlky, věrnost a zradu, touhu i laudanum.

Ondřej Hübl: Opona

Román Opona je existenciální dystopií s prvky mysteriózního thrilleru. Hlavní hrdina, úspěšný majitel firmy zabývající se umělou inteligencí, si objedná rodinný zájezd do doby nejtužšího stalinismu, aby svou dceru vyléčil z jejího levičáctví. Hra na minulost se však postupně vyostřuje a z městečka se stává past.

Jean-Michel Guenassia: Zaslíbené země

Volné, dlouho očekávané pokračování mezinárodního bestselleru.
Po deseti letech, která uplynula od vydání úspěšného románu Klub nenapravitelných optimistů, se opět setkáváme s jeho hrdiny na jejich cestě za láskou, poznáním a pochopením, při hledání jejich zaslíbených zemí. Intimní epopej o jedné generaci, vzrušující a barvitý obraz doby, velkolepé vyprávění o našich iluzích.

Petr Michálek: Vytržení

Ve městě Zlín vrcholí oslavy 700 let od „první zmínky”. Čtyřicátník Jan při této příležitosti natáčí jeden ze svých podcastů s místní herečkou Olgou a na záznamu následně najde záhadný vzkaz, týkající se jeho otce, dodnes uznávané kapacity na „změněné stavy vědomí“. Otevírá se díky tomu nejdříve detektivní, a čím dál tím více i děsivá cesta.

Barbora Englischová: Luna z lůna

Luna je zvláštní holčička. Mluví s hvězdami, duhu má jako klouzačku a mraky bere jako přátele. Kouzelný příběh pro děti i jejich rodiče, který otevírá jiné možnosti vnímání běžných starostí.

Naomi Woodová: Hra s tajemstvím

Píše se rok 1922, osmnáctiletý Paul Beckermann nastupuje ke studiu na Bauhausu a okamžitě ho okouzlí jak atmosféra školy, tak noví spolužáci a přátelé.
Rafinovaně napsaný román o nebezpečně tenké hranici mezi láskou a posedlostí, který se odehrává na pozadí zřejmě nejturbulentnějších časů moderní historie.

Michio Kaku: Božská rovnice / Hledání teorie všeho

Světoznámý astrofyzik nás tentokrát zve na pátrání po dokonalé rovnici, která by pomohla odhalit nejhlubší tajemství našeho světa a celého vesmíru.
Autor má dar poutavě a srozumitelně vyložit i složitá vědecká témata, proto se jeho práce řadí mezi nejoceňovanější odborné a populárně-naučné knihy současnosti.

Neil Gaiman: Pirátský guláš

O buřtguláši jste už asi slyšeli, ale co takový PIRÁTGULÁŠ?!
V tomto pozoruhodně praštěném a roztomile rýmovaném příběhu od jednoho z nejlepších moderních autorů fantasy, Neila Gaimana, létají pirátské lodě nad městem, baští se jen mírně prošlé koblihy a guláš se vaří z ingrediencí… no, řekněme nečekaných.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky velký knižní čtvrtek, knihy, novinky, četba, fryč, kniha, román, Neil Gaiman, Karin Lednická, Dalibor Vácha, David Attenborough, druhá světová válka, Životice, Jean-Michel Guenassia, Bianca Bellová, Petr Michálek, Ondřej Hübl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvanáct novinek najednou na pultech knihkupectví. Je tu Velký knižní čtvrtek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.