Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Víkend plný kultury. Město Liberec a Žitava pořádá Dny otevřených památek

Již tento víkend se uskuteční další ročník Dnů evropského dědictví. Ten se bude konat nejen v Liberci, ale také v Žitavě. Letošní program cílil výběrem objektů k tématu Liebiegů.

Dny otevřených památek zahájí město Liberec o víkendu 10. září. Návštěvníci se mohou těšit na devatenáct objektů. Letošní ročník cílil výběrem objektů k tématu Liebiegů. „Kromě tradičně navštěvovaných objektů jako je historická radnice, Oblastní galerie Liberec (budova bývalých lázní) nebo Strossova vila se po několika letech otevře Liebiegova vila v Jablonecké ulici. Ta vystřídá tradiční Liberecké podzemí," sdělila mluvčí města Liberce Jana Kodymová.

Kromě devatenácti objektů si Dny evropského dědictví připravily pro návštěvníky také doprovodný program. „Doprovodný program je poskládán převážně z odborných komentovaných prohlídek, např. Liebiegova městečka nebo k německo-české výstavě 1906. Na náměstí Dr. E. Beneše budou ve spolupráci s Technickým muzeem Liberec k vidění historické vozy," informovala Kodymová.

Návštěvníci si mohou zpestřit program také historickou jízdou tramvají. „Návštěvníci mohou využít po městě historickou jízdu tramvají a dopravit se například až do Vratislavic nad Nisou, kde je čeká prohlídka IGI Vratislavice nebo tradičně Zauhlovačka," doplnila Kodymová.

Pro vybrané objekty v Liberci je třeba si rezervovat vstupenku online nebo v sobotu přímo na místě. „Většina objektů počítá s nutností rezervace přes systém E-vstupenky.  Případně v sobotu na místě," dodala Kodymová.

V neděli se brány památek otevřou v Žitavě, kde se oficiálně zahájí program mezi partnerskými městy v 10 hodin. Návštěvníci objektů se mohou těšit na osmadvacet památek.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Liberec

Štítky Liberec, Žitava, památky, Den otevřených památek, Dny evropského dědictví, Technické muzeum Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend plný kultury. Město Liberec a Žitava pořádá Dny otevřených památek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.