Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Burger Festival veze do Liberce víc jak tunu hovězího, bude se i flambovat na whisky

PR článek

Hovězí, losos, veganské maso, červené bulky. Na to všechno se mohou těšit tento víkend návštěvníci liberecké zastávky Burger Street Festivalu. Největší putovní street food festival v Česku zakotví u obchodního centra Géčko.

Letošní ročník se podle pořadatelů vymyká především pestrostí. „Velká část burgermakerů se snaží něčím vyniknout, mít svůj signature burger, který nikdo jiný nemá,“ vysvětluje pořadatel festivalu Bedřich Snášel.

A vyjmenovává příklady – třeba letošní „skokany roku“, teplický podnik Burger Saloon – Jezdci. Ten boduje u návštěvníků westernovou stylizací i netradičními červenými bulkami. Hned dva další burgermakeři zase se svým sortimentem zamíří mimo tradiční vody americké kuchyně – brněnská Burger Ya nabídne lososový burger inspirovaný japonskou kuchyní, asijský burger budou moci návštěvníci ochutnat i na stánku DyckyBurger.

Burgermakeři se do Liberce sjedou opravdu z celé země – například z Českých Budějovic na sever míří JJ Grill Bill. „Tradičně silná je brněnská scéna a i do Liberce přijedou hned tři vyhlášené podniky z jihomoravské metropole. Kromě Burger Ya to bude nový koncept Burger Bro´s a také Patyzón,“ láká Snášel. Právě na stánku vyhlášeného brněnského bistra Patyzón čeká na jedlíky neobvyklá podívaná. Maso se tady totiž negriluje na elektrické plotně, ale na poctivém litinovém grilu, který si autor konceptu Martin Čech přiveze s sebou. A nejen kvůli efektu – maso totiž flambuje whisky Jack Daniel´s.

„Do festivalu zasáhne i náš partner a soused, řetězec Globus, který o víkendu oslaví 194. výročí od svého založení. Pro návštěvníky budou nachystané ochutnávky sortimentu z vlastní výroby Globus i jejich dodavatelů. Zároveň je připraven program pro děti, třeba školička vaření nebo malování na obličej,“ vypočítává Ivana Jiřičná z Nákupního centra Géčko s tím, že doprovodné aktivity budou součástí festivalu jen v sobotu.

Pořadatelé myslí i na ty, kteří burgerům v tradičním složení neholdují, nebo je nemůžou jíst ze zdravotních důvodů. Například pardubičtí Choosy – fresh choice nabídnou i vegetariánský burger s alternativou k masu, bezlepkovou bulku pak budou mít i v Burger Saloonu. Pestrý výběr čeká milovníky ostrého. Ti budou moci ochutnat rovnou šest různých burgerů.

Z „neburgerového“ sortimentu se mohou návštěvníci Géčka těšit hlavně na pestrou nabídku sladkého. Tradiční latinskoamerickou pochoutku los churros doplní třeba rolovaná zmrzlina. „Tu obsluha připravuje přímo před očima návštěvníka na mrazicí desce,“ prozrazuje recept na oblíbenou pochoutku od Frozen Snášel. Barevné makronky pak přiveze Judyth Sweet Art. Díky použití mandlové mouky je i tato pochoutka vhodná pro lidi s alergií na lepek.

Co kromě burgerů? Třeba raclette nebo cvrčky

K burgerům budou moci návštěvníci zakousnout tradiční hranolky od Fries Factory nebo tradiční mexickou specialitu corndog – párek obalovaný v těstíčku. Milovníky extrémní kuchyně pak určitě bude lákat stánek Grig nabízející hmyzí pochoutky. Návštěvníci festivalu ochutnají i raclette – tradiční švýcarskou kalorickou bombu s bramborami a rozpečeným sýrem.

Pro jedlíky připravují organizátoři hned několik soutěží. Tradičně budou moci lidé hlasovat v anketě o nejlepšího burgermakera, ta se ale oproti předchozím rokům změní a bude elektronická.

„Pořád ale platí, že se bude hlasovat jen na místě a hlas v anketě mohou dát skutečně jen ti, kteří nějaký burger ochutnají. Pro vítěze návštěvnické soutěže budeme mít připraveny věcné ceny i poukazy na další festivaly, nejoblíbenější burgermaker si pak tradičně odnese prestižní ocenění, které je signálem pro jeho zákazníky, že burgery opravdu umí,“ vysvětluje Snášel. Hlasovací tablet najdou návštěvníci na infopointu festivalu, soutěžní lístek dostanou přímo od prodejců.

Burger Street Festival je každý den otevřený od 10 do 21 hodin, v neděli pak prodejci zavřou o hodinu dříve. Vstup na festival je zdarma.

Bližší informace naleznete na www.geckoliberec.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky burger festival, burgery, festival, Liberec, géčko, nc géčko, maso, G.cz, Česko, whisky, Globus, Martin Čech, Nákupní centrum Géčko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Burger Festival veze do Liberce víc jak tunu hovězího, bude se i flambovat na whisky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.