Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Unikátní výstava poštovních známek v Liberci. Vystaveny budou filatelistické rarity za miliardu

Fanoušci filatelie a také polárních výprav by měli zpozornět. V Liberci se od středy koná velká výstava známek v hodnotě téměř miliardy korun. Ta kromě známek nabídne návštěvníkům řadu zajímavostí z polární oblasti a odhalí bohatou historii této mrazivé části světa. Sejdou se zde polární exponáty nejen z celé Evropy včetně České republiky, ale i ze Spojených států amerických, Austrálie a dalších zemí, aby ukázaly krásu a přitažlivost polární filatelie. Akce s názvem Evropská výstava poštovních známek a Polar salon Liberec 2022 probíhá až do neděle v prostorách hotelu Babylon.

Mezinárodní polární filatelistické výstavy se konají pravidelně v různých zemích. V letošním roce se tato zajímavá výstava uskuteční v zázemí libereckého hotelu Babylon a vystaven bude například i Červený Mauricius, kterých na světě existuje pouze čtrnáct kusů.

Evropská výstava poštovních známek a Polar salon Liberec 2022

  • Wellnes Hotel Babylon
  • 13. až 16. října
  • Vstupné zdarma

Výstava je určena pro všechny věkové kategorie. „Na své si přijdou nejen filatelisté, přestože výstava je z velké části věnována právě jim. Celý prostor zahrnuje bezmála 1200 výstavních ploch, na kterých se představí exponáty z celé Evropy, USA, Austrálie a dalších států světa,“ uvedl za pořadatele akce Tomáš Hejda.

Kromě toho výstava návštěvníkům přiblíží unikátní artefakty, jako je třeba první dopis z antarktické oblasti. K vidění budou také vzácné materiály dokumentující první francouzské, německé, britské, švédské a skotské antarktické expedice z počátku 20. století.

Nebudou samozřejmě chybět ani dva velcí soupeři v dobytí jižního pólu. Před 111 lety k němu mířily dva soupeřící týmy, Amundsenův a Scottův. „Na výstavě bude k vidění jeden z pouhých tří dochovaných kusů oficiálních expedičních obálek a také jediný dochovaný dopis zaslaný Amundsenem z Antarktidy či dopis poslaný a orazítkovaný kapitánem Robertem Falconem Scottem z 9. února 1911. Jde o jeden z prvních dopisů opatřených razítkem s datem a se speciálním přetiskem poštovní známky pro Scottovu expediční poštu,“ dodal Hejda.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Wellness hotel Babylon

Štítky Liberec, výstava, známky, filatelite, polární expedice, babylon, poštovní známka, Centrum Babylon Liberec, USA, Evropa, Austrálie, Česko, Robert Falcon Scott, exponát, krása, Mauricius

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní výstava poštovních známek v Liberci. Vystaveny budou filatelistické rarity za miliardu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.