Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Naivní divadlo se představí na prestižním loutkovém festivalu v Dánsku. Předvede inscenaci Šššš. Šššš. Hůůů. Haf!

Naivní divadlo Liberec se o víkendu představí v dánském Silkeborgu na prestižním mezinárodním loutkářském festivalu Festival of Wonder. Ten patří mezi nejvýznamnější evropské loutkářské festivaly.

Liberecké divadlo na festivalu zahraje hru Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! „Ta je opět určena nejmenším divákům od dvou let, je téměř beze slov, o to více však plná zvuků, nálad a pocitů. To z ní činí moderní jazykově bezbariérové představení, které lze zahrát po celém světě,“ uvedla Jana Pittnerová z Naivního divadla Liberec.

Dánský Mezinárodní Festival of Wonder podle ní patří více než dvacet let mezi nejvýznamnější evropské loutkářské festivaly. „Odehrává se každé dva roky v Silkeborgu, přičemž do svého programu zařazuje takové inscenace, které v Dánsku dosud nebyly uvedeny a zároveň v oblasti loutkářství přinášejí nové a inspirativní podněty,“ dodala.

Inscenaci Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! hrálo divadlo už ve Slovinsku, Izraeli, Finsku a Německu. Nyní se přidá Dánsko a příští rok se s ní chystá i do USA a Kanady. Inscenaci připravil v NDL v roce 2019 tvůrčí tým režisérky Michaely Homolové a autora Víta Peřiny s výpravou Roberta Smolíka a hudbou Filipa Homoly. Na jevišti září čtyři skvělí protagonisté – loutkáři i muzikanti – Filip Homola, Adam Kubišta, Marek Sýkora a Antonín Týmal.

Ohodnoť článek

Foto Naivní divadlo Liberec

Štítky naivní divadlo, Liberec, kultura, festival of wonder, Dánsko, festival, divadlo, Silkeborg, Marek Sýkora, Robert Smolík, Finsko, Německo, Izrael, Slovinsko, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naivní divadlo se představí na prestižním loutkovém festivalu v Dánsku. Předvede inscenaci Šššš. Šššš. Hůůů. Haf!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.