Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V rámci Noci divadel představí Malé divadlo nové otáčivé hlediště

Jubilejní desátý ročník Noci divadel se uskuteční v sobotu 19. listopadu. Do akce se zapojí desítky divadel z více než tří desítek měst napříč celou republikou. Tradičně nebude na seznamu chybět ani liberecké divadlo, které si pro letošní rok připravilo speciální program.

Během celovečerní akce budou mít návštěvníci Malého divadla unikátní příležitost usednout do prvního zastřešeného otáčivého hlediště v Česku. „Diváci se mohou na letošní Noc divadel těšit z mnoha důvodů. Samo uvedení otáčivého hlediště v Malém divadle do provozu bude velkou událostí a věříme i tomu, že nahlédnutí pod pokličku divadelní tvorby bude pro všechny, kteří přijdou, poučné a zábavné,“ uvedl k nadcházející události dramaturg činohry libereckého divadla Jiří Janků.

Otáčivé hlediště disponuje kapacitou pětadvaceti míst. Z toho důvodu bude připravená inscenace, která je adaptací fejetonů Karla Čapka Jak se dělá divadlo, uvedena hned čtyřikrát, a to od 18, 19, 20 a 21 hodin. Přesto jsou v tuto chvíli všechna místa již rezervována. „V případě, že se nějaký divák nedostaví, místo se uvolní pro někoho přítomného v přilehlém baru,“ informovala vedoucí marketingu Eleonora Kočí.

Inscenace s nadsázkou a čapkovským humorem přiblíží divákům zákulisí divadla a přípravu nové divadelní hry. „Budou se moci přesvědčit, kolik důležitých profesí a zaměstnanců každé divadlo potřebuje, a zjistí, že se jedná o velmi složitý mechanismus, kde se jeden bez druhého zkrátka nemůže obejít,“ doplnila Kočí.

Před uvedením samotné hry proběhne v 17:30 vernisáž výstavy S Nadhledem v baru Jedno v Malém. Zde si budou moci návštěvníci prohlédnout vizuály k loňským premiérovým plakátům, jejichž autorem je liberecký fotograf Radek Teope Drbohlav. Za grafickým zpracováním pak stojí Martin Taller.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Noc divadel

Štítky kultura, divadlo, Noc divadel, hlediště, Metzlův dům, Jiří Janků, Karel Čapek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rámci Noci divadel představí Malé divadlo nové otáčivé hlediště  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.