Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Skupina Kabát zaplnila libereckou arenu. Výhru Slavíka oslavila přímo na podiu

Libereckou Home Credit Arenu dnes večer zaplnili fanoušci legendární české kapely Kabát. Během koncertu navíc stihla skupina na dálku převzít ocenění Českého slavíka za nejpopulárnější skupinu.

Skupinu Kabát založili Milan Špalek a Tomáš Krulich v Teplicích v roce 1983. Jak uvádí kapela na svém webu, rok založení se může lišit plus mínus jeden rok a nepomohla ani metoda rozpadu radioaktivního uhlíku na botách Milana Špalka, které se z této schůzky zachovaly.

Předávání ocenění Český slavík probíhalo v pražském Foru Karlín. Skupina Kabát se s diváky v sále i u televizních obrazovek spojila prostřednictvím telemostu a poděkovala fanouškům za hlasy. „Ahoj, my jedeme dál," vzkázal frontman kapely Josef Vojtek. Loni Kabát obsadil třetí místo, tehdy zvítězila Mirai před Kryštofem. Letos si Kabáti umístění se skupinou Mirai vyměnili. Třetí příčku obsadila skupina Kryštof.

Koncert kapely Kabát omezí v sobotu dopravu u Sport Parku v Liberci

Koncert kapely Kabát omezí tuto sobotu v Liberci dopravu v okolí městského sportoviště Sport Park s Home Credit arenou. Neprůjezdná bude od 16:00 do půlnoci část frekventované ulice 28. října. V tiskové zprávě o tom za organizátory koncertu...

V kategorii zpěvaček vyhrála anketu, která se letos uskutečnila již po šedesáté, Lucie Bílá, druhé místo obsadila Ewa Farna a třetí příčku obsadila Eva Burešová. V kategorii Nejoblíbenější písnička posluchačů rádia Impuls uspěla skladba Originál od Marka Ztraceného, který tuto cenu získal potřetí v řadě.

Na dnešním koncertě, který byl součástí turné přesunutého kvůli koronaviru ze sezóny 2020/21, zazněly známé hity jako Houby magický, Corrida, Burlaci nebo V pekle sudy válej. Nasát atmosféru koncertu můžete skrz naší galerii fotek. 

Kabáti zaplnili libereckou arenu

Sobota, 12. listopadu 2022, 22:57

Kabáti zaplnili libereckou arenu
Kabáti zaplnili libereckou arenu

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Zbranek (AZ fotky)

Štítky kultura, koncert, Kabát, Liberec, Český slavík, hudební skupina, Home Credit, Milan Špalek, Mirai, Tomáš Krulich, Josef Vojtek, Ewa Farna, Lucie Bílá, Eva Burešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skupina Kabát zaplnila libereckou arenu. Výhru Slavíka oslavila přímo na podiu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.