Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberecká knihovna otevře čtenářský klub pro děti z Ukrajiny

Od ledna připravila liberecká krajská knihovna novou aktivitu – čtenářský klub pro děti z Ukrajiny s názvem Čteme spolu. Děti si budou moci poslechnout čtení z dětských knížek v ukrajinštině i v češtině. Akce bude probíhat jednou za měsíc a je určena dětem do deseti let.

Čtenářský klub bude určen pro dvě věkové skupiny od 4 do 6 a od 7 do 10 let. „Ukrajinští i čeští lektoři zde s dětmi budou kreativně tvořit na základě přečteného textu. Pro tento účel objednal Liberecký kraj knihy v ukrajinštině, prvních sedm dorazilo do knihovny,“ uvedla za knihovnu Kateřina Šidlofová.

Pro menší děti proběhne první čtenářský klub už 9. ledna, pro starší pak 23. ledna. Rodiče musí děti na akci rezervovat.

Knihovna si pro ukrajinské děti připravila i akci Ukrajinský klub, který bude probíhat také jednou za měsíc. První se uskuteční 20. ledna. „Tématem bude seznámení s tradicí masopustu v Česku, Polsku i na Ukrajině. Ukrajinská lektorka bude s dětmi vytvářet masky a další doplňky do masopustního reje,“ dodala Šidlofová.

Kluby v knihovně nejsou jedinou aktivitou v rámci projektu v Libereckém kraji. V krajském centru pomoci (KACPU) vznikl infopoint, který nabízí poradenství pro ukrajinské uprchlíky tak, aby byli schopni se začlenit do běžného každodenního života. „Udržet toto kontaktní místo v provozu je potřebné nejen z důvodu možného přílivu dalších uprchlíků. Zaznamenali jsme také, že se ti, kteří tu již nějaký čas jsou, vracejí, protože musí řešit další otázky spojené se životem v Česku," řekl náměstek hejtmana Petr Tulpa (Starostové pro LK).

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Knihovna Liberec

Štítky knihovna, liberec, kvkli, čtenářský klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká knihovna otevře čtenářský klub pro děti z Ukrajiny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.