Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Tříkrálové koncerty i prohlídka Liebiegova paláce

První víkend v novém roce přinese řadu zajímavých akcí. Vzhledem ke konci Vánoc proběhne hned několik Tříkrálových koncertů, na programu jsou ale o víkendu i prohlídky libereckého podzemí nebo Liebiegova paláce, který v minulých letech prošel náročnou rekonstrukcí a čeká ho znovuotevření.

Jelikož končí Vánoce, víkend přinese Tříkrálové koncerty na několika místech. V obřadní síni liberecké radnice už v pátek vystoupí sbor Capella Rederna, v jabloneckém Eurocentru zase soubory Fragium 16 a Iuventus, gaude! Tříkrálový koncert se chystá i v sobotu od 17 hodin v Kapli Vzkříšení ve Vratislavicích, kde se představí Gospel Yetu. A na Tříkrálový koncert zve i Spolek přátel Ostašova do kostela sv. Vojtěcha. V podání souboru Aliquis zazní skladby z českých barokních kancionálů.

První sobotu v měsíci se už tradičně koná komentovaná prohlídka krytu civilní ochrany v Liberci. Časy prohlídek jsou v 8:30, 10:00, 11:30 a 13:00 hodin. Prodej vstupenek zajišťuje Městské informační centrum Liberec.

Během soboty také proběhnou komentované prohlídky zrekonstruovaného Liebiegova paláce. Dozvíte se více o historii paláce, proběhlé přestavbě i o jeho budoucím využití. Komentované prohlídky se konají v 9, 10, 11, a 13, 14, 15 hod., jsou zdarma, avšak vzhledem k omezené kapacitě skupin je nutné mít předem pořízenou časovou vstupenku na webu www.evstupenka.cz.

Pro děti je na víkend nachystáno několik představení. Vyrazit mohou do vratislavických Desítek na Tajemství staré skříně, na pohádky do Naivního divadla nebo v neděli na pohádku do Knihkupectví Fryč.

V Hejnicích se bude vzpomínat na otce Miloše Rabana. V neděli od 10 hodin se koná Slavnost zjevení Páně a připomínka 12. výročí jeho úmrtí.

Další akce, na kterou chtěla redakce Drbny zvát, je Bedřichovský Night Light Marathon, který se měl jet v sobotu. „Moc nás to mrzí, ale bohužel ani u nás v Jizerkách se sníh na tratích Jizerské magistrály neudržel. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli letošní ročník BEDŘICHOVSKÉHO NIGHT LIGHT MARATHONU pro dospělé zrušit,“ uvedli pořadatelé.

Sportovci ale mohou vyrazit na 49. ročník tradičního zimního turistického pochodu Chrastavské šlápoty, který pořádá Klub Českých turistů ve spolupráci se Společenským klubem v sobotu 7. ledna. Prezentace je od 7:30 do 9:30 v prostorách restaurace U Komína.

I když počasí zimním sportům nepřeje, zalyžovat se ještě dá. Liberečáci stále mohou vyrazit na Ještěd, kde fungují sjezdovky Nová Skalka a Liberecká. Lyžuje se za ceny vedlejší sezony, funguje i lyžařská škola.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Dušková

Štítky víkend podle drbny, víkend, tipy, tři králové, liebiegův palác, chrastavské šlápoty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

A podívejte se na webkameru a reálný stav sjezdovky Skalka, ne fejkové fotky.

Pátek, 6. ledna 2023, 13:30Odpovědět

Vstupenky do Liebiegova paláce už dávno žádné nejsou.

Pátek, 6. ledna 2023, 13:19Odpovědět

VÍKEND PODLE DRBNY: Tříkrálové koncerty i prohlídka Liebiegova paláce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.