Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Richard Krajčo se v jabloneckém divadle představí v horké premiéře Všechny báječný věci

PR článek

V únoru si jablonecké divadlo připravilo řadu atraktivních titulů - monodrama divadla Ungelt Všechny báječný věci s Richardem Krajčem v jediné roli, komedii Třináct u stolu se Simonou Stašovou a Miroslavem Etzlerem v hlavních rolích nebo komedii Úvěr s Martinem Zounarem a Filipem Blažkem.

Městské divadlo Jablonec pro své diváky vybírá ty nejnovější tituly pražských prestižních scén. Horkou novinkou divadla Ungelt je monodrama Všechny báječný věci, které má k bujarému smíchu daleko, v optimismu ale vyniká. Vypravěč sugestivně sděluje, jak se snažil přesvědčit svou depresivní matku, aby opakovaně nepáchala sebevraždu. Rozhodl se jí proto napsat seznam všech báječných věcí, které ho – a tedy i nás – na tomto světě obklopují, a pro které má smysl žít. Titul je z rodinné dílny manželů Krajčových. Režisérka Karin Krajčo Babinská obsadila do hlavní a jediné role Richarda Krajča.



Další novinkou, kterou jablonecká scéna přichystala na únor, je komedie Třináct u stolu se Simonou Stašovou a Miroslavem Etzlerem v hlavních rolích. Komedie z dílny Agentury Harlekýn, slavila obrovský úspěch v Paříži, v Římě i po celé Evropě. Jak se bude líbit vám?

Aby novinek nebylo málo, máme ještě jednu do třetice. Divadlo Metro, které sází na režijní produkce Antonína Procházky, a které naši diváci znají například ze hry Dva nahatý chlapi, nově nazkoušelo komedii Úvěr s Martinem Zounarem a Filipem Blažkem. Už v únoru ji máte příležitost zhlédnout v jabloneckém divadle.



Dramaturgická nabídková skladba pamatuje i na diváky jiných žánrů, proto se můžete těšit na Bohemia balet a Taneční konzervatoř hl. města Prahy, a jejich provedení nejkrásnějších scén slavného baletu Don Quijote. Příznivci vážné hudby jistě uvítají koncert čtyř výjimečných muzikantů Prague Cello Quartet a jejich úpravy nejznámějších muzikálových melodií. V mnoha evropských zemích i v zámoří kritikou vysoko ceněná klavíristka Jitka Čechová pro svůj sólový koncert vybrala skladby V. Nováka, J. Suka, L. Janáčka, J. Ježka a B. Smetany.



Příznivce popu jistě potěší ze září loňského roku přeložený koncert mladého talentovaného zpěváka Adama Ďurici, který vešel poprvé ve známost v prvním ročníku show Slovensko hledá superstar. Dnes se řadí mezi nejúspěšnější slovenské interprety.

Na všechny fandy moderního tance pak čeká 1. zimní X-dance show, zimní taneční pohádka tak trochu jinak. A nejmenší diváci se mohou těšit na oblíbenou pohádku Maková panenka a motýl Emanuel. Podle dědiců autorských práv patří nastudování Liduščina divadla k nejlepším dramatizacím prozaických textů Václava Čtvrtka včetně kultivovaného jazyka, kde krásná čeština je ozdobou pohádky a inspirací pro malého i velkého diváka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo Ungelt

Štítky divadlo, Richard Krajčo, komedie, Simona Stašová, Martin Zounar, Miroslav Etzler, Filip Blažek, koncert, pohádka, premiéra, Leoš Janáček, Václav Čtvrtek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Krajčo se v jabloneckém divadle představí v horké premiéře Všechny báječný věci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.