Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Galerie zahájila dvě výstavy. Vstupte do zahrady křehké Češky nebo pestrého světa Australana

Oblastní galerie v Liberci zve hned na dvě nové výstavy. Barvami hýří projekt australského umělce Camerona Tauschkeho tvořený obrazy a kresbami ze série Valleys of the Heart, elegancí a ladností díla české malířky Petry Švecové vystavené pod názvem V zahradě a ještě dál.

Petra Švecová vystudovala Akademii výtvarných umění v Praze, kde absolvovala v ateliéru Malba 2 u Vladimíra Skrepla, prošla ale i ateliéry Kokolii a Knížáka a stáží na Hochschule für Bildende Künste v Drážďanech. Před AVU studovala fotografii na FAMU a mediální studia na FSV UK.

Setkání s malbou Petry Švecové je vstupem do subtilního světa křehkých námětů, v němž motivy přírody, květin a dívek, vystupující z jemných vrstev olejových barev, jsou archetypálním obrazem čisté duše hledající místo v nestálém světě. Výstava V zahradě a o kus dál je meditací na téma zahrad, zároveň se ale snaží tento limit opustit: jít za plot, hledat skryté asociace ve věcech, které považujeme za běžné, ale které v sobě nesou hlubší, generacemi sdílenou zkušenost.

Cameron Tauschke tvoří a žije v Berlíně. Vystavoval na celé řadě samostatných i skupinových výstavách po celém světě. Liberecká výstava je jeho první v České republice. Autor vychází z inspirace a fascinace zažitými výroky: následuj své srdce, ruku na srdce či srdce je naším vůdčím světlem a nejlepším učitelem. Současně se v tomto kontextu nechává fascinovat světem horolezců, kteří při výstupu uplatňují svou přirozenou disciplínu, víru a trpělivost, protože – stejně jako cesta životem – je cesta na vrchol vždy lemována obtížemi a nebezpečím. Právě jít za svým srdcem a dělat věci celým srdcem je hlavním poselstvím výstavy.

Obě výstavy budou k vidění do 30. dubna.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto OGL

Štítky výstava, galerie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Galerie zahájila dvě výstavy. Vstupte do zahrady křehké Češky nebo pestrého světa Australana  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.