Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Naivní divadlo vyráží s oblíbenou dětskou inscenací tentokrát na festivaly do Kanady

Velmi úspěšnou inscenaci pro nejmenší, představení Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! uvidí i nejmenší diváci v Kanadě. Loutkoherci z libereckého Naivního divadla s ním míří hned na dva loutkářské festivaly, kde představení uvedou hned osmkrát.

Po velkém úspěchu na festivalu v Chicagu v lednu nyní vyrazí liberečtí herci v polovině března na festival Casteliers v quebeckém Montrealu, na který se sjedou vybrané loutkářské soubory hned ze tří kontinentů. Druhou zastávkou bude provincie Ontario a Mezinárodní loutkářský festival „BRIDGES“ ve městě Mississauga nedaleko Toronta.

„Podobně jako v případě Chicaga obdrželo naše divadlo pozvání do Kanady již v roce 2019. Na festivalu Mateřinka, který Naivní divadlo v Liberci organizuje každé dva roky, si tuto inscenaci do svého programu osobně vybrala ředitelka montrealského festivalu Casteliers paní Louise Lapointe. V důsledku covidové epidemie však musely být veškeré zahraniční plány na dlouhou dobu odloženy,“ uvedla Kateřina Pavlů, ředitelka Naivního divadla. 

Inscenace Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! patří mezi nejúspěšnější a oceňované tituly, mimo jiné získalo Cenu Erik ze nejinspirativnější českou loutkovou inscenaci roku. Vzhledem k tomu, že je určena nejmenším divákům od dvou let, je téměř beze slov, o to více však plná zvuků, nálad a pocitů. To z ní činí moderní jazykově bezbariérové představení, které lze zahrát po celém světě. V roce 2019 ji v připravil tvůrčí tým režisérky Michaely Homolové a autora Víta Peřiny s výpravou Roberta Smolíka a hudbou Filipa Homoly. Od svého vzniku je atraktivním titulem v programech řady evropských loutkářských festivalů, za moře se ale letos v lednu vydala poprvé.

„Cestu Naivního divadla Liberec do Kanady podpořilo Ministerstvo kultury ČR i Liberecký kraj,“ doplnila za Naivní divadlo Jana Pittnerová.

Ohodnoť článek

Foto Josef Ptáček

Štítky divadlo, loutky, Naivní divadlo, Liberec, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naivní divadlo vyráží s oblíbenou dětskou inscenací tentokrát na festivaly do Kanady  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.